La crisi del coronavirus deixa la Clínica Universitària d'UManresa gairebé buida

La universitat ha cedit l'equipament de vuit unitats de simulació, llits, respiradors, aparells i elements de protecció individual a Althaia

Clínica Universitària d'UManresa
Clínica Universitària d'UManresa | Aina Font Torra
30 de març del 2020
Actualitzat a les 20:09h
L'interior de les instal·lacions de la Clínica Universitària d'UManresa està desconegut. Les necessitats mèdiques i assistencials que ha generat la pandèmia del coronavirus a la capital del Bages han provocat que gran part dels elements d'aquest equipament, pensats per a les classes i les pràctiques dels estudiants de la universitat, hagin superat la fase de simulació i  es trobin totalment operatius en algun dels hospitals d'Althaia.

La col·laboració històrica entre UManresa i Althaia ha permès que ràpidament, amb l'esclat de la crisi del coronavirus, la universitat manresana hagi posat a disposició de la fundació assistencial tot allò que pogués requerir per atendre millor l'increment de demanda de serveis.

Així, UManresa ha cedit a Althaia elements de protecció individual, com mascaretes o guants, els llits que tenia per fer les pràctiques, respiradors, aparells de medicina i infermeria, o fins i tot l'equipament de les vuit unitats de simulació que té a la Clínica. Unitats per a malalts crítics, quiròfan, consultoris...

L'equipament no cal

També, segons han explicat a NacióManresa tant des d'UManresa com des d'Althaia, la universitat ha ofert la instal·lació en ella mateixa, com a punt hospitalari, tot i que, en aquest cas, Althaia ha cregut que no és necessari. Si més no, per ara.

UManresa també ha participat en el transport de llits que es van aconseguir a Sant Cugat del Vallès, juntament amb l'Ajuntament de Manresa.