Trucs per activar les hormones de la felicitat: el gra de sorra d'E2S per amenitzar el confinament

L'empresa manresana ha elaborat una guia pensada per a tota la família que es pot descarregar gratuïtament a través d'internet

La guia vol ajudar a despertar les hormones de la felicitat
La guia vol ajudar a despertar les hormones de la felicitat
NacióManresa
30 de març del 2020
Actualitzat a les 12:38h
Amb la voluntat de contribuir a fer més plàcid i amè el confinament, l'empresa manresana E2S ha ideat una guia per ajudar tots aquells ciutadans que ho desitgin a saber com despertar les anomenades hormones de la felicitat. Sota el títol Les fonts de la felicitat, el document en qüestió (que es pot descarregar gratuïtament a través d'aquest enllaç), posa de manifest que el fet d'estar tancat a casa no ha de ser un impediment per passar-s'ho bé, sentir-se actiu i fer brollar les aixetes de la plenitud emocional perquè circulin per tot el cos.

La guia, doncs, recorre a les quatre hormones bàsiques de la felicitat: la serotonina, l'endorfina, l'oxitocina i la dopamina. Aquestes, en alliberar-se dins del cos, generen benestar
i condueixen a un estat d'optimisme i vitalitat, essencial per prendre's amb filosofia un confinament que es preveu llarg i feixuc.

Les fonts de la felicitat està format per una dotzena de pòsters acompanyats dels seus corresponents manuals d'instruccions recomanades així com també de diferents reptes per aconseguir alliberar les hormones en qüestió; reptes que van des de recuperar un poema fins a quedar amb algú per sopar en videoconferènca, passant per cantar a ple pulmó sense por a no fer-ho bé o solucionar un trencaclosques.

"La conciliació entre teletreball i cura dels infants, mentre arriben notícies tràgiques arran
de l'expansió del Covid-19 i la seva letalitat, comença a ser una càrrega que convé
desbloquejar", assenyalen des d'E2S. És per això, diuen, "que volem que la guia s'expandeixi més que el virus, i la farem arribar a milers de centres educatius perquè la comparteixin amb els alumnes; a desenes de milers d'empreses perquè ho facin arribar als professionals que teletreballen; a institucions perquè ho adrecin a la ciutadania, i a entitats perquè ho apropin al seu teixit social".