Què és i què no servei essencial per al govern espanyol? Qui ha d'anar a treballar i qui no?

Els treballadors de sectors no essencials deixaran d'anar a la feina a partir d'aquest dilluns

La Confraria de Pescadors de Blanes ja ha anunciat que pararà la seva activitat a partir del dilluns.
La Confraria de Pescadors de Blanes ja ha anunciat que pararà la seva activitat a partir del dilluns. | Europa Press
NacióDigital
28 de març del 2020
Els treballadors dels serveis que no siguin essencials deixaran d'anar a la feina a partir d'aquest dilluns. Així ho ha anunciat aquest dissabte el president espanyol, Pedro Sánchez. La nova mesura, que endureix el confinament inicial decretat en el marc de l'estat d'alarma, es concretarà i s'aprovarà en un consell de ministres extraordinari aquest diumenge.

Serà en aquest document on constaran exactament què es considera i què no servei essencial i, per tant, qui haurà d'anar a treballar i qui no quan acabi el cap de setmana. Sánchez ha donat a entendre que les empreses que ja estan fent teletreball, i que per tant no necessiten desplaçar els seus treballadors, ho podran seguir fent. La mesura busca, bàsicament, reduir encara més la circulació.

No obstant això, la Cadena Ser va avançar ahir l'esborrany del govern espanyol sobre, precisament, l'anunci d'avui. En el text, recollit per l'emissora de ràdio, consten com a essencials aquests tres sectors:

1. Cultius, pesca, ramaderia, agricultura i altres branques del sector primari.

2. Producció tèxtil i roba de feina, orientada a la protecció dels sanitaris.

3. Fabricació i venda de productes farmacèutics i subministrament mèdic i terapèutic.

En la seva compareixença d'aquesta tarda, Sánchez, a més, ha afegit en aquesta llista els mitjans de comunicació i, evidentment, el personal sanitari. Queda, doncs, algun interrogant pel que fa a sectors com, per exemple, les assessories fiscals.