Entitats manresanes conviden tothom a cantar plegats als balcons «Corren» de Gossos

La idea és sintonitzar qualsevol de les cinc emissores del Grup Ràdio Manresa-40 Principals l'1 d'abril a les 12.27h

Natxo Tarrés, de Gossos
Natxo Tarrés, de Gossos | Adrià Costa
Redacció
28 de març del 2020
Actualitzat a les 18:25h
Una trentena d'entitats manresanes estant impulsant una iniciativa lúdico-social de cara al proper dimecres, dia 1 d'abril a les 12:27 h, batejada amb el nom de Manresa serà un clam.

Aquell dia i hora els manresans i manresanes estan convidats a sortir als terrats, finestres o balcons de casa seva amb un aparell de ràdio convencional i sintonitzar qualsevol d'aquestes cinc emissores: Ràdio Manresa (95.8 FM) (1539 AM), cadena Dial (106.8 FM), 40 Principals (91.7 FM) o 40 Clàssics (100.6 FM). A les 12:27 h en punt es podrà escoltar per aquestes emissores la popular cançó Corren del grup manresà Gossos, que tothom podrà cantar a l'uníson.

La iniciativa s'està estenent aquests dies ràpidament per associacions de la ciutat i es preveu que un bon nombre d'entitats més s'afegeixin a l'acció fins dimecres.

En aquests moments potser hi ha moltes llars de la ciutat que ja no disposen d'aparell de ràdio portàtil, però caldrà buscar-lo perquè no es recomana sintonitzar les emissores des del mòbil, ja que produeix efecte delay (retard).

Doble objectiu de la iniciativa

Aquesta iniciativa té un doble objectiu. Per una banda, un objectiu lúdic: trencar la rutina i passar-s'ho bé cantant la mateixa cançó tanta gent de forma simultània a tota la ciutat. I per l'altra, un objectiu social: que la gent, malgrat estar aïllada a casa, sigui conscient que formem part d'una comunitat i que organitzacions i entitats són capaces d'organitzar-se per fer mascaretes, ajudar els més desafavorits... o fer activitats divertides com ara cantar.

Aquest experiment musico-social, del qual no es tenen referències -com a mínim en una ciutat de 76.000 habitants com Manresa- és un repte. En tot cas, és una oportunitat per posar a prova la participació ciutadana. 

En funció de la resposta del proper dimecres, hi hauria la possibilitat de repetir l'experiència amb música d'altres grups o cantants bagencs. En definitiva, Manresa serà un clam vol ser un gra de sorra per fer més suportable el confinament. Una acció curta però intensa. 

Cantar primer al balcó i compartir-ho després a les xarxes

L'acció tindrà dos moments: cantar la cançó al terrat però amb la idea de fer un recull gràfic de l'experiència. De manera que convidem tothom a etiquetar l'acció amb el hastag #manresaseràunclam i compartir fotos, vídeos i àudios a les xarxes socials perquè puguem construir un retrat de l'acció a tota la ciutat.