Coronavirus

Althaia activa infermers i metges jubilats i contracta cinc estudiants d'infermeria

La fundació ha contactat amb els seus professionals jubilats per incorporar-los davant la crisi sanitària, principalment des d'una segona línia

per Pere Fontanals, Manresa | 27 de març de 2020 a les 14:05 |
Accés a l'hospital Sant Joan de Déu | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Althaia ha activat aquests darrers dies dos metges i una infermera jubilats de la seva pròpia fundació, i ha contractat cinc estudiants de quart d'infermeria d'UManresa, que ja havien realitzat pràctiques a l'hospital Sant Joan de Déu.

Davant la greu crisi sanitària que viuen els principals serveis mèdics del país, i que no exclou Manresa, per l'increment de feina derivada del coronavirus i la quantitat de sanitaris que es troben en situació d'aïllament, Althaia ha contactat durant la darrera setmana amb els seus metges i infermers jubilats per conèixer la seva predisposició a incorporar-se a l'activitat. 


La fundació n'ha fet un llistat per disponibilitat i especialitat, i l'ha creuat amb les necessitats de Sant Joan de Déu, per ocupar places principalment de segona línia, lluny del contacte amb els malalts ja que per la seva edat són col·lectiu de risc. Des d'Althaia asseguren que han trobat una gran predisposició entre els professionals consultats.

Aquest dijous al matí, Althaia ja havia activat dos metges i una infermera jubilada que fan tasques de suport i teletreball.


En paral·lel, Althaia també ha contractat cinc estudiants de quart d'infermeria d'UManresa que ja havien cursat les pràctiques en l'hospital manresà i que, per tant, coneixen el seu funcionament. Al no ser encara llicenciats, els estudiants s'incorporen amb un contracte d'auxiliar sanitari a fer feines de suport. 

Participació