C-oronavirus

L'Ajuntament de Súria demana l'ajuda de l'exèrcit per desinfectar el CAP i altres equipaments

Ho ha fet a través de la Delegació del Govern espanyol, que traslladarà la demanda al Ministeri de Defensa

per Pere Fontanals, Súria | 26 de març de 2020 a les 23:33 |
Miguel Ángel Villarroya, cap de l'estat major de la Defensa | ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de l'Ajuntament de Súria (PSC i GIIS) ha sol·licitat a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya "que facilitin els mitjans per atendre una necessitat de salut pública tan important com aquesta", en referència a la desinfecció de zones de risc amb la finalitat de netejar els focus de contagi, segons ha pogut saber NacióManresa i han confirmat fonts municipals.

Malgrat que el govern municipal no ha volgut especificar al diari que aquesta demanda interpel·la la delegació a enviar ajuda de la Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit -"les peticions es limiten a formular aquesta necessitat i a requerir els mitjans per resoldre-la", ha insistit-, la fórmula és la mateixa que han usat altres municipis de l'àrea metropolitana per demanar suport de defensa.


La Delegació del Govern espanyol a Catalunya gestiona les sol·licituds formals dels ajuntaments catalans que vulguin rebre ajuda de la UME de l'exèrcit i les trasllada immediatament al Ministeri de Defensa.
 

Un membre de l’exèrcit desinfectant aquest dimecres el Centre Geriàtric del Pirineu. Foto: Exèrcit


L'Ajuntament ha assegurat al diari que s'ha demanat ajuda per tal de realitzar les tasques de desinfecció en equipaments especialment sensibles de la vila, com el CAP Goretti Badia (que ara centralitza la majoria de serveis als municipis de Súria, Callús, Cardona i Sant Joan de Vilatorrada) i altres equipaments amb col·lectius vulnerables.

El govern municipal justifica aquesta demanda "i altres que s'han fet a la Diputació o la Generalitat", en que en l'actual situació de crisi sanitària, "una de les obligacions de qualsevol administració local és requerir o sol·licitar tots els mitjans que estiguin a l'abast per garantir la salut de la ciutadania, del personal sanitari i, en general, de totes les persones que estan treballant per aturar la propagació de la pandèmia i atendre els afectats".


 

Participació