Recta final a les obres del clavegueram del Mirador de Montserrat de Santpedor

De les quatre obres públiques que hi havia en marxa abans del confinament, dues s'han aturat i dues més continuen els treballs però a un ritme més lent

Obres al Mirador de Montserrat
Obres al Mirador de Montserrat | AjStp
Redacció
26 de març del 2020
Actualitzat a les 20:25h
Les obres per portar el clavegueram al Mirador de Montserrat entren a la seva recta final. La setmana que ve, l'empresa encarregada d'aquest projecte, asfaltarà els carrers oberts des de fa setmanes pels treballs del Mirador. Aquesta capa d'asfalt permetrà regularitzar el paviment d'aquests trams i garantir la circulació i la seguretat de veïns així com el transport de vehicles de serveis. Les obres del Mirador es mantenen per la seva consideració d'estratègiques en el marc d'aquesta crisi sanitària.

Els treballs per portar el clavegueram al Mirador van arrancar després d'anys de reivindicacions l'abril del 2019 i tenen un cost de més de 2,7 milions d'euros que sufraguen veïns i consistori. Abans l'Ajuntament havia assumit les obres del col·lector que connecta el Mirador amb el nucli urbà de Santpedor per assegurar que quan es fes el clavegueram es podria connectar amb el col·lector general.

Un cop engegats els treballs s'han fet les obres per trams amb la idea de no obrir de cop tots els carrers de la urbanització. Així s'ha obert, s'han passat les canonades del clavegueram i s'ha tornat a tapar i cobrir amb una capa d'asfalt per fases. Ara, un any després s'entra a la recta final i es cobrirà amb asfalt el darrer tram que quedava obert dels carrers centrals. Això permetrà poder treure tanques i garantir la seguretat per als veïns i per als vehicles de serveis, imprescindible en el marc d'aquesta crisi sanitària. Les obres al Mirador es fan amb els dispositius de seguretat establerts en aquesta crisi sanitària. El tècnic de seguretat de l'obra garanteix el compliment de la normativa adoptada per frenar el coronavirus i la policia local fa inspeccions per assegurar que els treballadors en fan compliment i evitar la propagació de la pandèmia. Tot plegat ha fet que hi hagi menys treballadors als trams en obres. Un cop s'hagi fet aquest asfaltat quedaran només treballs en punts perifèrics del Mirador.

La situació d'emergència sanitària ha afectat l'obra pública a Santpedor

De fet, la situació d'emergència sanitària ha obligat l'Ajuntament a replantejar les obres públiques que hi havia en marxa. Es mantenen les obres estratègiques tot i que se n'han alentit els treballs. Dotze dies després de començar el confinament a Catalunya, de les quatre obres que hi havia en marxa dues s'han aturat. Tant govern català com espanyol han deixat en mans dels contractistes, és a dir de les empreses, la decisió de continuar si poden els treballs en l'obra pública. En el cas de Santpedor, l'Ajuntament ha pactat amb cadascuna de les empreses l'aturada o l'alentiment. Així, l'empresa que fa les obres al camí de Juncadella ha aturat els treballs i també ho ha fet l'empresa que feien els treballs a Cal Llovet tot i que ja només en quedaven serrells.

La CUP en demana l'aturada

La CUP de Santpedor ha emès un comunicat on demana l'aturada de les obres del Mirador de Montserrat, davant el risc d'afectació als treballadors de l'epidèmia del coronavirus. Els anticapitalistes posen sobre la taula que ciutats com Barcelona o Manresa han aturat les seves obres per aixòmateix.
Arxivat a