Cinc policies locals de Manresa, aïllats preventivament per símptomes o contacte amb el coronavirus

Tres més, que tenen la residència a Igualada, es troben confinats sense poder sortir de la Conca d'Òdena

Policia Local de Manresa, en un control
Policia Local de Manresa, en un control | PLM
26 de març del 2020
Actualitzat a les 18:56h
Cinc agents de la Policia Local de Manresa es troben en règim d'aïllament domiciliari com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus. Dos d'ells han tingut contacte amb persones que han estat diagnosticades amb la malaltia i els altres tres tenen símptomes compatibles de caràcter lleu, tot i que cap dels cinc no està confirmat com a positiu, segons han confirmat a NacióManresa fonts de l'Ajuntament.

A aquestes cinc baixes preventives en el cos de la policia de Manresa, cal sumar-hi tres agents més que tenen la seva residència a la Conca d'Òdena, a Igualada concretament, de manera que es troben confinats sense poder sortir de les seves poblacions. Entre uns i altres, la Policia Local de Manresa suma vuit agents de baixa, tots preventius, relacionats amb la pandèmia.

Per una altra part, el Parc de Bombers de Manresa registra tres baixes preventives per aquest mateix motiu: haver estat en contacte amb algun positiu de coronavirus o haver presentat una simptomatologia compatible amb la malaltia.

Pel que fa als Mossos d'Esquadra, el Departament d'Interior de la Generalitat no pot territorialitzar el número d'agents que es troben confinats a casa per Àrea Bàsica comarcal ni per Regió Policial ja que degut a l'excepcionalitat de la crisi "hi ha molta mobilitat d'agents, de manera que es fa impossible oferir aquesta xifra".

A nivell de país, aquest dijous els Mossos d'Esquadra presenten 921 agents en aïllament domiciliari preventiu, per contacte o simptomatologia, i 24 agents més que han donat positiu en el test per coronavirus i que, evidentment, també es troben en aïllament.

Entre el personal sanitari o d'altres departaments de l'hospital Sant Joan de Déu, el passat dimecres hi havia 107 professionals confinats a casa seva, o per simptomatologia o per haver tingut contacte amb algun positiu per coronavirus. D'aquests confinats, 53 han donat positiu en el test, per bé que en tots els casos amb símptomes lleus. La xifra de professionals d'Althaia confinats respecte de dimarts s'ha vist reduïda en 5, però el número de positius confirmats puja en 17 en només un dia.