El Kursaal i El Galliner recordaran el Dia Mundial del Teatre a través de Canal Taronja

Inclourà, entre d'altres, la lectura d'un manifest, un vídeo de bons desitjos i el passi del documental "Kursaal, la força de la gent"

Pati del Kursaal
Pati del Kursaal | MEES
Redacció
26 de març del 2020
Actualitzat a la 13:04h
Aquest divendres, 27 de març de 2020 és el Dia Mundial del Teatre, i des de l'Associació Cultural El Galliner i el teatre Kursaal de Manresa es vol recordar l'efemèride, en aquest moments en què l'activitat escènica ha quedat suspesa fins passada Setmana Santa com a mesura preventiva per fer front a l'avanç del coronavirus. En aquest sentit, el Canal Taronja-Comarques Central emetrà a les 12 h i a les 22 h un programa d'aproximadament dues hores de durada dedicat al teatre, amb l'objectiu de mantenir la flama als equipaments culturals municipals de la ciutat que ara resten tancats.

Per una banda, Àngels Fusté, membre del Galliner, ha redactat el manifest El teatre és esperança i inspiració en què reivindica més que mai el paper del teatre: "En uns moments d'incertesa, de por i d'aïllament, hem de cuidar i mantenir els seus valors: la seva capacitat per convocar persones diferents per compartir una estona de creació, reflexió i diversió; per construir comunitat; per ser altaveu dels neguits col·lectius; la seva vocació d'entretenir, d'emocionar, de fer pensar, de denunciar". Aquest manifest serà llegit de forma col·lectiva per 9 persones vinculades al teatre Kursaal.

El programa també inclourà un vídeo que conté bons desitjos de disset persones de l'Associació Cultural El Galliner que fan referència a l'anhel de poder tornar a obrir els equipaments a les arts escèniques. 

Tot seguit, es podrà veure un recull de fragments, molt breus, de grans clàssics de teatre de la literatura universal interpretats per més de 40 actors i actrius de Manresa i el Bages que es van gravar amb motiu de l'espectacle inaugural del Kursaal l'any 2007. I a continuació el vídeo de la història del Galliner i de la recuperació del teatre Kursaal en format musical que –interpretada pels treballadors i col·laboradors del Kursaal i El Galliner- es va poder veure en la gala de celebració dels 10 anys de l'equipament, el 2017.

L'últim bloc del programa l'omplirà la projecció del documental Kursaal, la força de la gent que es va gravar l'any 2017 arran de la celebració dels 10 anys del teatre, i que va ser finançat amb les aportacions de persones a títol individual, empreses i institucions del territori.