L'allargament de l'estat d'alarma prolonga també les mesures preses per Aigües de Manresa

El Parc de l'Agulla seguirà tancat fins a l'11 d'abril
El Parc de l'Agulla seguirà tancat fins a l'11 d'abril | Emili Vilamala
Redacció
25 de març del 2020
Actualitzat a les 17:17h
A principis d'aquesta setmana el Govern espanyol ha allargat l'estat d'alarma 15 dies més, fins l'11 d'abril. Aquest anunci comporta també el prolongament del protocol d'actuació i de les mesures preses per assegurar tant el servei com la seguretat dels treballadors. Volem agrair l'esforç, dedicació i sobretot bona predisposició de tots els treballadors de l'empresa a col·laborar per garantir el servei durant aquests dies excepcionals.

Volem fer èmfasi en la seguretat i qualitat de l'aigua de l'aixeta, així com del sistema de sanejament. El coronavirus no es transmet per l'aigua de l'aixeta, com tampoc per les aigües residuals, ja que els tractaments pels quals passa l'aigua abans d'arribar a casa nostra (l'ús d'agents desinfectants) garanteix la inexistència d'aquest i altres virus o bacteris. Seguim posant tots els mitjans tècnics, humans i econòmics necessaris per garantir que l'aigua que t'arriba a casa sigui segura i sana, i el retorn al seu medi sigui també segur, a la vegada que també protegim els nostres treballadors.

A nivell de seguretat laboral

- S'han habilitat eines de teletreball per a tot aquell personal que pot seguir realitzant la feina des de les seves llars.
- En el cas de les activitats que necessàriament requereixen actuació presencial: laboratori, operació de les plantes potabilitzadores i de sanejament, resolució d'incidències urgents:
+ S'han creat quatre grups de treball diferenciats, tres que s'alternaran setmanalment, i un quart de reserva per actuacions puntuals.
+ S'han separat els grups físicament i temporalment, de manera que no tinguin contacte directe entre ells.
+ S'han extremat les mesures higièniques.
- S'han aturat les activitats no urgents com: lectures de comptadors, talls previstos i obres no urgents

Mesures pels proveïdors

- Aigües de Manresa ha adoptat les mesures necessàries per disposar del material necessari per poder fer la seva feina.
- En el cas dels proveïdors necessaris per a la continuïtat del servei, se'ls permet l'accés als recintes, però no als edificis, i en horari restringit. 

Oficines d'atenció presencial tancades

- Des del divendres 13 de març al migdia, les oficines d'atenció presencial (Plaça del Salt, 1 baixos de Manresa) estan tancades. Per contactar amb Aigües de Manresa es podrà fer a través de correu electrònic [email protected], telèfon de dilluns a divendres de 8 a 18h al 93 872 55 22, o a través de l'oficina virtual a www.aiguesmanresa.cat.

El Parc de l'Agulla és manté tancat

La Junta de la Sèquia i Aigües de Manresa mantindran el Parc de l'Agulla tancat fins que s'hagi normalitzat la situació actual.

Complex Esportiu de les Piscines Municipals

El Complex Esportiu de les Piscines Municipals de Manresa estarà tancat fins a nou avis. Durant aquests dies s'ha informat als abonats que s'ajorna el cobrament de les quotes fins que es reprengui l'activitat al centre, així com s'estudiarà la possibilitat de compensar els dies de tancament.

A través del Facebook i l'Instagram (@piscinesmanresa) els instructors de l'equipament, ens proposen classes i rutines esportives per mantenir-nos en forma des de casa.

Reducció del 50% del Cànon de l'Aigua pels mesos d'abril i maig

El govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el decret/llei de mesures fiscals per donar suport i liquiditat a les famílies i activitats econòmiques mentre duri la crisi pel COVID-19. Entre aquestes mesures es troba la reducció al 50% del Cànon de l'Aigua corresponents als mesos d'abril i maig. El Cànon de l'Aigua és un tribut amb finalitat ecològica sobre l'ús de l'aigua que grava el consum i la contaminació, i que apareix degudament identificat a la factura.

Aquesta reducció s'aplicarà a la factura, que en el cas de les poblacions que gestionem, serà la que s'envia a partir de juliol.

Totes les mesures acordades són amb caràcter estrictament preventiu per evitar una major propagació de la malaltia, i sempre seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Igualment, recomanem a tota la ciutadania que s'informi a través del departament de Salut, Protecció Civil i altres canals oficials, i segueixi els consells de les autoritats sanitàries: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici