La fira de Santa Llúcia porta els aires de Nadal a Manresa

Una coreografia sorpresa ha estat una de les activitats més impactants de la fira

Àlex Gómez Ribera
13 de desembre del 2009
576_1260662478DSC_0002
576_1260662478DSC_0002

La Fira de Santa Llúcia ha estat molt concorreguda aquest dissabte. Àlex Gómez Ribera

El Nadal es va fent cada dia més present a la ciutat. Unes festes nadalenques que tenen la seva prèvia, aquest cap de setmana, a la fira de Santa Llúcia. Una fira que ja és un clàssic i que, aquest any, ha ampliat la seva superfície. La fira habitualment s'estenia des de la plaça Major fins a la baixada de la Seu. Aquest any, però, la fira s'ha ampliat fins a la plaça del Carme. Diferents parades ocupen aquest cap de setmana aquests espais amb productes de temàtica nadalenca però també altres tipus d'articles com els aliments artesanals. Ahir dissabte la fira de Santa Llúcia va complementar-se amb la fira de Nadal organitzada per Imagina't  i altres activitats que van servir per animar la fira.

Coreografia sorpresa
La coreografia sorpresa ha impactat als vianants. Àlex Gómez Ribera

Una de les activitats més sorprenents  que han complementat va ser la coreografia que van ballar un gran nombre de persones en els passadissos de la fira. Una coreografia sorpresa per la majoria de visitants de la fira i que ha estat assajada per gent vinculada a entitats i escoles de dansa de Manresa. Un tipus d'acció col·lectiva que compta amb nombrosos exemples més enllà de Manresa. En aquesta ocasió ha estat a Manresa i ha estat organitzat des del teatre Kursaal amb la col·laboració dels col·lectius ja esmentats.

La fira de Santa Llúcia contínua avui diumenge la seva activitat. Ja des d'ahir però també avui es pot visitar el claustre de la Seu on es pot fer la tradicional ofrena d'espelmes a Santa Llúcia. Un acte simbòlic que acaba construint una gran catifa d'espelmes que omple de color i de llum aquest espai de la basílica.