Amic Empresari, la iniciativa bagenca per fer front comú a la crisi del Covid-19

Es tracta d'una plataforma impulsada per diverses PIMES de la comarca que pretén, per una banda, oferir suport al sector i, per l'altra, "reivindicar i exigir un rescat al govern"

Amic Empresari, la iniciativa bagenca per fer front comú a la crisi del COVID-19
Amic Empresari, la iniciativa bagenca per fer front comú a la crisi del COVID-19 | Pexels
25 de març del 2020
Actualitzat a la 13:45h
La unió fa la força. Amb aquest lema, diversos empresaris de PIMES del Bages han decidit agrupar-se per viure i compartir els moments d'incertesa i de por que s'estan vivint arran de la pandèmia del coronavirus; una incertesa i una por provocades, en gran part, per les poques concrecions, per part del govern, sobre com s'afrontaran, en un futur, les pèrdues econòmiques provocades per l'estat d'alarma en el qual es troba el país, que obliga les empreses que no ofereixen serveis essencials, a tancar. "Les mesures aprovades no ajuden a solucionar els problemes derivats de la baixada de la facturació que, malauradament, patirà una gran part del teixit empresarial català durant les pròximes setmanes", lamenten.

Amb la voluntat de donar veu al seu col·lectiu i de fer-se sentir per tot el territori, aquestes PIMES del Bages han creat Amic Empresari, una plataforma oberta a l'adhesió d'altres empreses locals que, per una banda, busca teixir companyerisme entre les diverses empreses de la comarca "per ajudar-nos en tot el que puguem", i, per l'altra "reivindicar i exigir al govern un rescat que ens ajudaria a superar aquesta crisi sense patir-ne tant les conseqüències", manifesten. 

Davant d'aquest panorama de "mesures insuficients que l'únic que faran és engrandir el deute", els membres d'Amic Empresari tenen clar que "una de les nostres funcions serà fer pressió perquè el govern ens concedeixi un rescat amb les mateixes condicions que el que va oferir als bancs durant la crisi financera del 2008". En aquell moment, assenyalen, "el rescat va sortir de les butxaques de totes i tots; ara ja arribat el moment que hi hagi reciprocitat". 

Píndoles gratuïtes per donar-se a conèixer entre la ciutadania

A banda de la tasca reivindicativa, la plataforma també contempla una vessant adreçada a la ciutadania. En aquest sentit, es compromet a oferir els seus serveis en format píndola i de forma totalment gratuïta "per tal d'ajudar-nos entre tots i recuperar així, com més aviat millor, la normalitat", diuen.

Paral·lelament, els impulsors de la iniciativa també han posat en marxa una campanya de suport a través de la plataforma Change.org, amb la voluntat de recollir tantes firmes com sigui possibles "per pressionar els governs i fer que les nostres reclamacions esdevinguin una realitat".