L'EDN utilitza les impressores 3D del centre per fabricar viseres protectores per al personal sanitari

La iniciativa, impulsada pels professors Pep Colilles i Marc Sibila, pretén contribuir en el subministrament de material per a professionals del sector salut i cures i serveis

Fabricació de les viseres en una màquina d'impressió 3D
Fabricació de les viseres en una màquina d'impressió 3D | EDN
NacióManresa
25 de març del 2020
Actualitzat a les 11:35h

L'Escola Diocesana de Navàs (EDN) ha decidit implicar-se activament en la cursa ciutadana de confegir material protector perquè el personal sanitari (i el que treballa en el sector de les cures i serveis) pugui seguir atenent tots aquells pacients amb coronavirus sense risc de ser contagiat. En aquest sentit, i aprofitant que el centre compta amb dues impressores 3D (que fan servir els alumnes de robòtica), els professors Jordi Sibila i Pep Colilles han decidit endur-se-les a casa i fabricar viseres protectores per repartir als hospitals o residències on facin falta. Tal com l'EDN ha explicat, serà l'Ajuntament de Navàs el que s'encarregarà d'esbrinar en quins llocs urgeix més el material en qüestió.

Aquesta iniciativa solidària ha permès, al centre bagenc, teixir complicitats amb la comunitat maker, formada per professionals de la salut, la ciència, del disseny i de l'enginyeria que, amb la voluntat de donar un cop de mà al personal sanitari davant la crisi del COVID-19, s'han posat a produir, mitjançant impressores 3D, el material indispensables per evitar el contagi i la propagació del virus. Entre aquest material s'hi troben, per exemple, les viseres protectores, però també mascaretes i protectors oculars o obridors de portes.