Coronavirus

La Clínica Sant Josep allibera espais per posar-los a disposició de la sanitat pública

Sant Joan de Déu de Manresa assumeix les urgències i les hospitalitzacions de l'especialitat de pediatria de la clínica

per Redacció , 23 de març de 2020 a les 19:19 |
Entrada a la Clínica Sant Josep | Pere Fontanals
Des d'aquest dilluns a la tarda, arran de l'actual situació d'excepcionalitat que es viu pel coronavirus, l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa assumeix les urgències i les hospitalitzacions de l'especialitat de pediatria de la Clínica Sant Josep de Manresa, que atén l'activitat mutual i privada de la Fundació Althaia. L'objectiu principal, igual com es va fer en el canvi en l'atenció de parts, és seguir optimitzant els equips assistencials de l'organització per garantir l'atenció a tota la població que ho requereixi durant aquest període.

La mesura, que és provisional, també vol garantir la seguretat, tant dels pacients com dels propis professionals. A més, permet seguir alliberant espais a la Clínica Sant Josep per tal de poder atendre aquells pacients que estan sent derivats des de l'hospital Sant Joan de Déu.


D'aquesta manera, la Clínica Sant Josep posa a disposició del sistema públic de salut tots els seus recursos i serveis assistencials, ampliant la seva capacitat d'hospitalització per acollir pacients de diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques sense diagnòstic de Covid-19. En aquests moments, un 92% dels pacients hospitalitzats a la Clínica ja són del sistema públic.

Informació pràctica


A partir de les 15.00 hores d'aquest dilluns, 23 de març, totes les urgències pediàtriques s'atendran a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. D'aquesta manera, qualsevol pacient pediàtric s'haurà d'adreçar al servei d'Urgències d'aquest centre que es troba ubicat a la planta -2 del nou edifici.
 
Altres mesures excepcionals ja adoptades

Aquest canvi se suma a altres modificacions que s'han adoptat durant els darrers dies:

Visites, consultes i intervencions quirúrgiques

Les visites programades als consultoris i les intervencions quirúrgiques, a excepció d'aquelles que es considerin prioritàries, estan sent anul·lades i es reprogramen per a més endavant, tenint en compte l'evolució de la pandèmia.

Urgències d'adults

Les urgències d'adults es continuen atenent a la Clínica Sant Josep.

Parts

Des del dia 21 de març, i de manera provisional, l'atenció als parts es concentra a l'hospital Sant Joan de Déu. Totes les parteres s'han d'adreçar a l'àrea d'Admissions d'Urgències de l'Hospital Sant Joan de Déu des d'on les derivaran a la Sala de parts, ubicada a la planta -3.

Aquelles embarassades que tenen visites prepart programades rebran una trucada telefònica per part de la seva llevadora, per tal de fer-los el seguiment necessari.

Finalitzat el període d'ingrés, quan es doni l'alta, la mare i el nadó seran derivats al seu ginecòleg i pediatre de referència, i s'activarà el seguiment de postpart per part de la llevadora.

 

Participació