Mor als 76 anys Maria Trullols, mestra i coordinadora de la comunitat Vedruna de Manresa

La defunció va tenir lloc diumenge, el mateix dia que va finar, també, una altra monja de l'orde, Joaquima Surallés, de 98 anys

La religiosa vedruna Maria Trullols
La religiosa vedruna Maria Trullols | Castelló Notícies
23 de març del 2020
Actualitzat a la 13:39h
Aquest passat diumenge, 22 de març, va morir, als 76 anys, Maria Trullols, coordinadora i dinamitzadora, durant les darreres dècades, de la comunitat Vedruna de Manresa. El decés, que es va donar a la tarda, va tenir lloc a l'hospital de Vic, després que hi ingressés uns dies abans per problemes respiratoris. La seva mort inesperada, però, no va ser l'única que la comunitat religiosa manresana va lamentar; el mateix diumenge també van rebre la notícia de la defunció, als 98 anys d'edat, de Joaquima Surallés, germana del mateix orde des del 1945.

Trullols, que va néixer a l'Espluga de Francolí el mes de març del 1944, va passar part de la seva infantesa a casa dels seus oncles, a Barcelona, després que els seus pares moríssin quan ella era petita. Interessada per la docència i per la religió, va decidir estudiar psicopedagodia i fer el noviciat. Un cop graduada, l'any 1968 va aterrar a Manresa per fer de mestra a l'escola que les vedrunes tenien als Infants, on va treballar-hi dos anys. Després va seguir la seva activitat professional a Cambrils i Bellpuig. En aquesta última destinació l'hi van enviar perquè s'encarregués de tancar l'escola que hi havia; lluny de complir amb l'encàrrec, el que va aconseguir Trullols va ser revifar-la. 

Quinze anys després d'haver abandonat la capital del Bages, hi va tornar, posant-se a treballar a l'actual escola Vedruna. Des d'aleshores, ja no se'n va moure. Durant aquests 35 anys ininterromputs exercint a Manresa, la religiosa va convertir-se en una peça clau en la dinamització de la comunitat Vedruna de la ciutat. A banda de mestra, també va ser directora del centre educatiu amb el mateix nom, ubicat al carrer Santa Joaquima de Vedruna, al barri de la Parada.

El funeral per acomiadar les dues religioses no es podrà celebrar de manera imminent, a causa de la pandèmia del COVID-19.