La Plataforma dels Aliments aturarà l'activitat a partir de dimarts per la crisi del coronavirus

La setmana passada, voluntaris de la plataforma van estar preparant lots grans i complets perquè les famílies usuàries puguin tenir menjar i productes d'higiene durant, com a mínim, tres setmanes més

Voluntaris de la Plataforma dels Aliments de Manresa preparant lots per a les famílies usuàries del servei
Voluntaris de la Plataforma dels Aliments de Manresa preparant lots per a les famílies usuàries del servei | SLC
23 de març del 2020
Actualitzat a les 18:21h
La Plataforma dels Aliments de Manresa, gestionada per la Fundació del Convent de Santa Clara, ha decidit aturar la seva activitat mentre l'estat d'alarma per la pandèmia del COVID-19 segueixi vigent. Així ho ha explicat Sor Lucía Caram, directora de la Fundació, que ha assenyalat que "aquest dilluns i dimarts seran els últims dies que repartirem menjar". Però no en repartiran les quantitats habituals, sinó que entregaran lots grans i complets de productes perquè totes aquelles persones i famílies usuàries del servei puguin tenir cobertes les necessitats higièniques i d'alimentació durant, com a mínim, les properes tres setmanes. 

"Al llarg de la setmana passada, una quinzena de voluntaris van traslladar-se al magatzem que tenim a la Pirelli per van empaquetar els 1.600 lots que aquests dos dies que queden repartirem a la totalitat d'usuaris que atenem", ha detallat Caram, tot puntualitzant que "hem intentat que totes les persones voluntàries siguin joves, perquè som conscients que la gent gran té més riscos". A banda dels quinze voluntaris que van elaborar els lots, la Plataforma també està comptant amb l'ajuda de membres de l'Esbart Manresà i de les colles castelleres Tirallongues i Penjats del Campus. Ells, juntament amb voluntaris habituals de la Fundació, són els encarregats de repartir els lots a les famílies.


L'espai en el qual els usuaris i usuàries del Banc d'Aliments van a buscar el menjar està situat a la carretera de Vic, en un local de la mateixa Fundació. En condicions normals, les persones en qüestió accedeixen al recinte i, de la mà d'un voluntari o voluntària, recullen els aliments que necessiten. En aquest cas excepcional, però, des de la Plataforma "hem decidit fer les entregues al carrer". Aquest matí de dilluns, per exemple, es podia veure com, malgrat la pluja, diverses persones feien cua (amb una separació prudencial de 2 metres de distància entre cadascú) per agafar el seu lot. Eren els mateixos voluntaris qui sortien a fora i, per ordre, anaven repartint els paquets. Durant les quatre primeres hores d'obertura del servei han passat per la Plataforma més de 250 famílies.