Salut centralitza totes les visites de l'atenció primària de Manresa al CAP Bages

Els CAP Barri Antic, Sagrada Família, Plaça Catalunya i Les Bases estaran tancats al públic

Redacció
22 de març del 2020
Actualitzat el 23 de març a les 18:58h
El CAP Bages centralitzarà totes les visites presencials de Manresa
El CAP Bages centralitzarà totes les visites presencials de Manresa | CatSalut
ICS, Althaia i Fundació Sant Andreu han fet importants canvis al model organitzatiu de l'atenció primària de Manresa amb motiu de la crisi del coronavirus, que serà efectiu a partir d'aquest dilluns i s'allargarà fins a nova ordre.

El canvi més important és el tancament al públic de tots els CAP de la ciutat, excepte el CAP Bages, a plaça Espanya, que serà l'únic que atendrà visites presencials. El CAP Barri Antic i el CAP Sagrada Família tancaran totalment. El CAP Plaça Catalunya, tot i ser tancat al públic, atendrà les trucades telefòniques pròpies i les del CAP Sagrada Família.

El CAP Les Bases atendrà les trucades pròpies i del CAP Barri Antic, i a més gestionarà les visites domiciliàries de tot Manresa, tant les respiratòries com les no respiratòries.També farà la programació de les visites a residències de tot Manresa. En aquest CAP també s'atendrà als professionals de l'àmbit sanitari.

El fet que des de l'atenció primària es doni suport als centres residencials, pot evitar algunes trasllats als centres hospitalaris, la qual cosa reduirà el risc de contagi dels propis residents i també contribuirà a evitar col·lapsar el sistema hospitalari.

Finalment, el CAP Bages rebrà les visites presencials per motius respiratoris a la planta 0, al CUAP Bages. Les visites que no tinguin relació amb problemes respiratoris s'atendran a la planta 1. S'hi concentraran també les visites de les àrees de pediatria i llevadores. Se seguirà donant servei de treball social.

L'objectiu de la reorganització és optimitzar els recursos i professionals disponibles, garantir l'assistència a la població de Manresa 24 hores al dia des de la primària per ajudar a descongestionar les urgències hospitalàries, garantir que tots els usuaris tindran l'assistència més adequada (a nivell telefònic, presencial o a domicili) per tal de derivar-los al recurs sanitari més adequat i donar suport constant als centres residencials. 

La reorganització de l'atenció primària ja s'ha estat fent els darrers dies en diversos municipis i àrees de la Catalunya Central.