Althaia confirma la mort de 5 pacients per coronavirus els últims dies a Sant Joan de Déu

L'hospital de Manresa ja té 110 persones ingressades entre positius i pendents de resultat

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Aina Font Torra
21 de març del 2020
Actualitzat el 22 de març a les 9:03h
Althaia ha confirmat la mort de 5 persones que es trobaven ingressades a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa per coronavirus en els últims dies. La fundació hospitalària ha aclarit a NacióManresa que no es tracta de morts que s'hagin produït en les darreres 24 hores -divendres no hi havia cap d'aquestes defuncions confirmades- sinó que algunes d'aquestes persones van morir sense tenir el resultat de la prova, i durant aquest dissabte s'ha confirmat el seu positiu. Aquestes 5 persones se sumen a la primera que va morir el 14 de març i que havia estat traslladada des del brot d'Igualada.

El número de positius confirmats per coronavirus que es troben ingressats a Sant Joan de Déu també ha crescut en 12 persones respecte de divendres i ja se situa en els 51. A banda, també estan ingressats en l'hospital una seixantena més de persones que estan pendents de resultat. Entre uns i altres, hi ha uns 110 llits ocupats dels 419 que té de capacitat convencional el centre.

Per una altra part, hi ha 124 treballadors d'Althaia, entre sanitaris i altre personal en aïllament domiciliari per haver tingut contacte amb malalts confirmats o per haver desenvolupat simptomatologia compatible amb el coronavirus. D'aquests, 15 han estat confirmats com a positius.