La CUP de Santpedor demana un ple extraordinari per aprovar mesures arran la crisi del coronavirus

Els anticapitalistes proposen que se celebri via telemàtica

Redacció
20 de març del 2020
Actualitzat a les 18:00h
Arran de la situació d'emergència sanitària pel Covid-19, la CUP de Santpedor ha sol·licitat la celebració d'un ple extraordinari urgent per via telemàtica per tal d'aprovar els següents compromisos per part de l'Ajuntament de Santpedor:

- Fer tot el possible perquè les empreses amb activitat dins del municipi s'adaptin a la situació de confinament i assegurar-ho en el cas de les empreses contractades per l'Ajuntament. Utilitzar les recomanacions i obligacions publicades ja per les institucions com a guia per determinar quines empreses no estan complint amb les seves obligacions de prevenció del contagi. Denunciar aquelles empreses que no compleixin les pautes seguretat i prevenció davant del coronavirus tot posant en risc la salut de les treballadores.

- Garantir que no es vulneren els drets de cap treballador de l'Ajuntament ni de les empreses subcontractades per aquest, així com de la resta de les treballadores del municipi. És imprescindible que les classes populars no s'exposin ni carreguin amb aquesta crisi i que no es perdi cap lloc de treball ni dret salarial. Per això, cal assegurar el pagament de les nòmines de totes les treballadores de les empreses subcontractades, amb independència que els contractes administratius siguin suspesos, d'acord amb el Decret Llei 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica i el Reial Decret 8/2020 mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del Covid-19.

- Informar a la població de les accions dutes a terme per l'Ajuntament, així com de les noves indicacions per tal de preservar la situació de confinament. Protegir especialment els col·lectius de risc, tant sanitari com econòmic, tot ajudant-los a adaptar-se i a afrontar aquesta situació. Cal que aquesta informació arribi absolutament a tota la població, utilitzant canals accessibles, més enllà de les xarxes socials, com ara el servei de Ràdio municipal o implementar un servei de megafonia que recorri tot el nucli urbà difonent missatges de veu amb la informació corresponent.

- Establir un pla d'actuació per seguir desenvolupant mesures durant les properes setmanes de confinament.

- Crear des de l'Ajuntament una xarxa de voluntariat que coordini les entitats i col·lectius del poble que ja estan duent a terme iniciatives per tal d'abastir les necessitats de persones en situació de vulnerabilitat, incloent-hi dur la compra a domicili i vetllar pel seu estat de salut. Garantir les condicions necessàries de seguretat de les voluntàries amb els equips de protecció individual corresponents, així com la infraestructura necessària mitjançant l'ús dels equipaments municipals. Aquest servei caldrà coordinar-lo amb l'Àrea de Serveis Socials i de Salut municipals per tal de detectar i tractar els casos de més necessitat i al mateix temps complir amb tots els protocols d'autoprotecció necessaris.

- Vetllar i prestar atenció des dels Serveis Socials de l'Ajuntament a tots aquells presumptes casos de violència de gènere que poden restar invisibilitzats o incrementar a causa de la situació de confinament, així com informar a totes les dones del municipi de les vies que tenen per trucar i denunciar situacions de violència masclista.
Arxivat a