La residència Ibada no compra mascaretes «pel risc que siguin requisades pel govern espanyol»

La fundació, que té centres a Castellgalí i Navarcles, denuncia "la manca de material de protecció per poder evitar contagis"

Usuaris de la residència Ibada
Usuaris de la residència Ibada | Ibada
Redacció
20 de març del 2020
Actualitzat a les 15:17h
La Fundació Ibada, amb residències per a gent gran a Castellgalí i Navarcles, no ha tirat endavant una compra de material de protecció a un proveïdor estranger, perquè, segons els han assegurat "no passarà les duanes, ja que serà requisat pel Ministeri de Sanitat". La fundació denuncia "la manca de material de protecció per poder evitar contagis" i la "falta de visites mèdiques" davant casos de febre en que no s'ha pogut determinar si és o no és a causa del coronavirus.

Ibada admet "la sort" de comptar amb uns professionals "molt implicats, que treballen amb molta cura i expertesa", però "en condicions molt dures", segons ha afirmat Maria Bosch, directora general de la fundació.

Pel que fa als usuaris amb febre, Bosch es queixa que les úniques indicacions que han rebut per part de Salut han estat que s'aïlli la persona, "i així s'ha anat fent tant com s'ha pogut, però els espais són els que són".

La directora afirma que "ja no és el moment de ser comprensius, és el moment d'exigir que ens tinguin en compte".