Fins a 26 positius per coronavirus i una quarantena pendents de resultat, ingressats a Sant Joan de Déu

L'hospital manresà té 101 treballadors del centre, entre sanitaris i altres empleats, en quarantena, i cinc d'ells també han donat positiu

Aspecte de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa, aquest dilluns
Aspecte de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa, aquest dilluns | Pere Fontanals
19 de març del 2020
Actualitzat a les 21:27h
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa ha arribat aquest dijous fins als 26 pacients ingressats que han donat positiu de coronavirus -9 més que dimecres-, i una quarantena més que estan pendents de rebre els resultats, també aïllats al centre, que poden engruixir la xifra els propers dies. O sigui, l'hospital manresà té a dia d'avui unes 66 persones ingressades en aïllament, entre les confirmades i les que rebran el resultat en les properes hores.

A banda, Althaia té 101 treballadors aïllats, dels quals 5 ja han donat positiu, entre personal sanitari i d'altres departaments. Aquesta xifra significa un creixement de 21 persones respecte de dimecres. Dimarts n'eren 57 i dilluns 24. De la resta de personal del  món sanitari, Catsalut no ha confirmat dades diferenciades per comarca.

Althaia i Catsalut treballen per reorganitzar les visites i ajornar aquells serveis que no siguin d'urgència. A la feina pròpia de la pandèmia per coronavirus cal afegir-hi l'important número de sanitaris confinats, fet que fa baixar el número de professionals amb possibilitats de treballar. Per això també fan una crida a la responsabilitat en l'ús dels recursos sanitaris locals.