El PDECat condemna «l'atac als drets civils» patits per Fius de la Guàrdia Civil

El partit demanarà explicacions i responsabilitats a totes les instància que es considerin necessàries

Josep Maria Fius per una banda i agents per l'altra després de finalitzar l'episodi
Josep Maria Fius per una banda i agents per l'altra després de finalitzar l'episodi | @Baphomed75
Redacció
19 de març del 2020
Actualitzat a les 19:39h
El PDECat del Bages ha fet públic un comunicat on condemna "l'atac al drets civils" que en Josep Maria Fius ha patit aquest dijous a Manresa. Com ha avançat NacióManresa, Fius, president local del partit a Manresa, ha sortit del seu domicili per tirar la brossa i ha estat preguntat per agents del cos de la Guàrdia Civil pel motiu de la seva presència al carrer. Quan Fius ha explicat la causa als agents ha tingut per resposta la petició d'explicar-se en castellà.  

Davant d'això, Fius ha replicat que no pensava canviar de llengua, que tenia dret a ser atès en català per membres de l'administració pública. La resposta de la Guàrdia Civil ha estat obrir-li una denúncia per desacatament.

Davant d'aquests fets, el PDECat del Bages considera que es tracta "d'un intolerable atac a la llibertat d'un ciutadà i també a l'ús lliure de la llengua catalana". A més, afegeixen que en el context de la pandèmia del coronavirus, el que cal rebre per part dels funcionaris públics "és ajuda i solucions, i no pas buscar problemes on no n'hi ha".

El PDECat demanarà explicacions i responsabilitats a totes les instància que es considerin necessàries.