Ampans es planteja un ERTO que afectaria 200 treballadors pel tancament dels centres de treball

L'entitat té totalment parades activitats com el restaurant, el "garden" o les deixalleries

Redacció
19 de març del 2020
Actualitzat a les 17:29h
La crisi del coronavirus està afectant durament els centres de persones amb discapacitat intel·lectual, un sector històricament tocat. La mesura obliga a tancar molts dels seus centres de treball, que són font important d'ingressos. És el cas, per exemple, d'Ampans, que es planteja un ERTO que podria afectar 200 treballadors d'una plantilla de 900.ç

Segons ha explicat el seu director, Toni Espinal, tenen totalment parades activitats com el restaurant, el garden o les deixalleries. A més, hi ha empreses que ja havien fet comandes i ara els hi estan anul·lan.

Amb els centres de treball tancats, les entitats del Tercer Sector que lluiten per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual tenen menys ingressos i això repercuteix directament en la seva gestió. La Fundació Ampans es planteja un ERTO que afectaria 200 dels 900 treballadors que tenen en plantilla.

Sense el material de seguretat necessari

Des d'Ampans, a més, el seu director, Toni Espinal, lamenta que no estan rebent les comandes de material de seguretat que havien demanat per fer front a la pandèmia del coronavirus. De moment, no han detectat cap cas positiu, però lamenten que han fet comandes que no arriben o, si ho fan, és a mitges. "Ara mateix, necessitaríem entre 4.000 i 5.000 mascaretes. Com que no arriben, alguns voluntaris les estan fent de roba", han explicat des del centre.
Arxivat a