Coronavirus

Mesures de l'Ajuntament de Manresa per atenuar els efectes econòmics del coronavirus

S'adrecen a la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses

per Redacció , 19 de març de 2020 a les 16:59 |
Ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Manresa ha aprovat aquest dijous un paquet de mesures econòmiques i fiscals per fer front a la crisi del coronavirus Covid-19 i atenuar els efectes sobre la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses.

Aquestes mesures arriben després que, els últims dies, l'Ajuntament ha centrat els seus esforços en la reorganització de l'Ajuntament per atendre els serveis públics essencials, donar resposta a les necessitats de Protecció Civil, vetllar perquè es compleixi l'ordre de confinament i fer crides a la responsabilitat de la ciutadania, a banda de fer un esforç per mantenir-la permanentment informada de les mesures que s'han anat adoptant.


Les mesures econòmiques i fiscals adoptades són les següents:

Mesures generals


- Pagament d'impostos i taxes a l'Ajuntament. L'Ajuntament de Manresa ja ofereix als contribuents un sistema de pagament mitjançant una quota mensual i, per tant, recorda que les famílies, autònoms i empreses poden sol·licitar el pagament de tributs periòdics de l'any mensualment fins al novembre i sense interessos.

- Suspensió temporal de les quotes de les llars d'infants, Conservatori Municipal de Música i Escola d'Art. Les famílies no hauran de pagar les quotes d'aquests tres serveis educatius municipals mentre continuï interrompuda la seva activitat.

- Congelació dels procediments de cobrament. L'Ajuntament no tramitarà nous procediments de cobrament en via executiva ni noves ordres d'embargament fins passada la crisi del coronavirus. El termini de la resta de liquidacions han quedat suspesos.

Mesures destinades al comerç i a la restauració

- Taxa de terrasses. Als establiments que ja havien pagat la taxa de terrasses se'ls retornarà la part proporcional pels dies que han hagut d'estar tancats.

- Taxa de recollida d'escombraries comercial. S'obrirà una línia d'ajuts per compensar la taxa d'escombraries pels dies que els establiments hagin hagut de tancar. Caldrà una sol·licitud prèvia per part de l'establiment.

Mesures destinades a autònoms, empreses i proveïdors de l'Ajuntament


- Termini de pagament. S'escurçarà el termini de pagament als autònoms i empreses que són proveïdors de l'Ajuntament de Manresa.

- Retorn dels microcrèdits. S'ajornarà el termini de retorn dels microcrèdits que l'Ajuntament de Manresa concedeix per afavorir la creació d'empreses.


Mesures d'ajut al lloguer

- Ajornament de lloguers a FORUM. L'empresa municipal FORUM ajornarà el cobrament dels lloguers socials i assequibles dels 321 habitatges que gestiona, així com dels seus locals comercials. Per optar a aquesta mesura caldrà una sol·licitud prèvia, i l'ajornament es farà per un termini màxim de 18 mesos i sense interessos.

En aquesta línia, l'Ajuntament de Manresa demana als propietaris que tenen habitatges i locals comercials en règim lloguer que col·laborin per superar les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus i que valorin el fet de no prioritzar el guany econòmic per davant de la cohesió social de la nostra ciutat.

 

Participació