Creix fins a 17 el nombre d'ingressats amb coronavirus a l'hospital Sant Joan de Déu

Paral·lelament, hi ha 80 treballadors d'Althaia confinats a l'espera de resultats o en quarantena

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Sílvia Rius
18 de març del 2020
Actualitzat a les 20:25h
El número de persones ingressades a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa que han donat positiu de coronavirus ha crescut aquest dimecres fins a les 17 persones, set més que dimarts i catorze més que el primer recompte de dilluns. D'aquests, n'hi ha un del brot d'Igualada i, com a mínim, dos més que provenen del Solsonès. Dels nous positius d'aquest dimecres no n'ha transcendit el veïnatge.

A banda, segons ha confirmat Althaia, hi ha 80 treballadors de l'hospital en aïllament. Dos d'ells han donat positiu per coronavirus, tot i que no estan ingressats, i la resta o estan confinats per precaució perquè han desenvolupat algun dels seus símptomes, o bé han tingut contacte directe amb algun positiu.

El creixement de personal sanitari i treballadors d'Althaia confinats ha anat dels 24 que hi havia dilluns, als 57 de dimarts, i fins als 80 d'aquest dimecres. De la resta de personal del  món sanitari que depèn de Catsalut, no s'han confirmat dades diferenciades per comarca.

Althaia i Catsalut treballen per reorganitzar les visites i ajornar aquells serveis que no siguin d'urgència. A la feina pròpia de la pandèmia per coronavirus cal afegir-hi l'important número de sanitaris confinats, fet que fa baixar el número de professionals amb possibilitats de treballar. Per això també fan una crida a la responsabilitat en l'ús dels recursos sanitaris locals.