Coronavirus

La Policia Local de Manresa ja ha imposat una desena de sancions per ser al carrer sense motiu

A més, el cos ha tancat aquest dimecres els locutoris de la ciutat, després de resoldre alguns dubtes que existien

per Redacció , 18 de març de 2020 a les 19:21 |
La Policia Local de Manresa ha imposat una desena de sancions a vianants de Manresa per incomplir les mesures decretades per frenar la propagació del coronavirus, des que aquest dimarts imposés la primera. Tres d'aquestes sancions es van imposar a la plaça Sant Ignasi i quatre més al parc de darrere de l'edifici del Casino. La major part d'aquestes actes sancionadores proposen 600 euros de multa.

La pràctica totalitat dels agents de la policia realitzen rondes i controls per la via pública, amb l'objectiu de vetllar perquè es compleixi el decret, que només permet circular pel carrer amb motius justificats (laborals, per anar a comprar, etc). Cadascuna de les patrulles té un sector de control assignats i, a més, els agents atenen els requeriments de veïns, que alerten que en algun indret de la ciutat hi ha alguna concentració de persones. Els agents alerten i, si cal, sancionen les persones que es troben pel carrer sense motiu justificat.


La policia també vetlla pel correcte compliment de les mesures decretades pel que fa a l'obertura de locals. Diumenge, primer dia en què es va decretar el tancament obligatori de bars, restaurants i altres establiments, la policia de Manresa va clausurar prop de 70 locals. La resta de dies s'han fet molt poques actuacions en aquesta línia, perquè la gran majoria de locals estan complint escrupolosament les mesures decretades. Aquest dimecres s'ha ordenat també el tancament de locutoris, establiments sobre els quals hi havia alguns dubtes. Lògicament, La Policia atén també els serveis ordinaris que hi va havent.

L'Ajuntament de Manresa reitera una vegada més la necessitat que la població respecti el confinament i es quedi a casa, llevat dels casos en què sigui del tot necessari sortir. El consistori vol fer un agraïment explícit a la gran majoria de ciutadans que estan complint rigorosament les instruccions.
 

 

Participació