Tancada la part de rotació dels pàrquings de Quatre Cantons, Puigmercadal i Centre Històric

Pel que fa als mercats a l'aire lliure, es mantenen pel que fa a les parades de productes alimentaris, per a l'abastiment de la població

Redacció
17 de març del 2020
Actualitzat a les 15:51h
A partir d'aquest dimarts i mentre durin les mesures especial per evitar la propagació del coronavirus, queda clausurat l'aparcament en rotació dels pàrquings municipals (Quatre Cantons, Puigmercadal i Centre Històric). Amb la mobilitat ja molt reduïda pel confinament massiu de la població, l'ús d'aquestes instal·lacions s'havia reduït molt els darrers dies. A més, les zones d'estacionament limitat en superfície (zona blava i taronja) són lliures, de manera que no es considera necessari mantenir l'aparcament en rotació als aparcaments municipals. Els usuaris que hi aparquin en qualsevol de les modalitats d'abonament els podran utilitzar amb normalitat.

D'altra banda, pel que fa als mercats a l'aire lliure, podran mantenir-se en funcionament pel que fa a les parades d'alimentació, per garantir l'abastiment a la ciutadania. Avui dimarts han funcionat les parades d'aliments del mercat de la Font dels Capellans. Hi ha hagut un nombre de només sis parades, que s'han disposat seguint les mesures de seguretat adients, amb la separació suficient entre elles.

Si no hi ha canvis, demà dimecres hi haurà mercat a la Font de les Oques, divendres a la Mion i dissabte a la plaça Major.

La mesura es prenen compliment de la resolució de la Generalitat que indica que "respecte de les activitats relacionades amb els mercats d'abastament de productes frescos a l'aire lliure, mentre no hi hagi una indicació expressa que digui el contrari, cal que es garanteixi la seva continuïtat, amb el benentès que hauran de complir les mesures de distanciament social en relació amb els esdeveniments multitudinaris".

Serveis mínims i teletreball a l'Ajuntament

D'altra banda, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha signat avui una nova resolució de serveis mínims, per la qual s'estableix una reducció del personal que ha de personar-se als llocs de treball però es mantenen els serveis essencials que presta l'administració municipal. Com en la primera resolució de serveis mínims que es va dictar, diumenge passat, per als empleats públics que hagin de realitzar aquestes activitats o prestar aquests serveis s'han habilitat mesures de reorganització interna com el règim de torns, la fixació d'horaris especials, etc.

Igualment, l'Ajuntament facilita que el personal que tingui la possibilitat de fer-ho pugui treballar des de casa, per tal que, més enllà dels serveis mínims, es pugui mantenir part de l'activitat. El règim de prestació de serveis en la modalitat de teletreball és voluntari.

Tret dels treballadors que han d'atendre els serveis mínims, el personal funcionari i laboral al servei de l'Ajuntament no ha d'anar al seu lloc de treball i pot seguir les recomanacions del Govern de la Generalitat de Catalunya de romandre als seus domicilis.

Reunions ajornades i ampliació del servei 010

D'acord amb les resolucions acordades, el personal que realitza serveis mínims evitarà les reunions de treball de caràcter presencial, especialment aquelles que impliquin mobilitat de treballadors i treballadores. Les reunions es realitzaran amb les eines i solucions digitals corporatives de l'Ajuntament.

Igualment, queden ajornades totes les reunions que estaven previstes realitzar amb persones externes de l'Ajuntament de Manresa que no es puguin fer telemàticament.

Pel que fa a les oficines d'atenció a la ciutadania mantindran l'atenció telefònica i telemàtica al públic. El servei d'atenció telefònica 010, que amplia els seus horaris i funcionarà de dilluns a divendres, de 9 del matí a 8 del vespre, i dissabtes i diumenges, de 9 a 2.

L'Ajuntament de Manresa vetllarà també perquè tots els serveis que realitzen empreses externes per encàrrec de l'Ajuntament de Manresa, es desenvolupin correctament i seguint les recomanacions de les autoritats competents.