Dos professionals de la sanitat, nous positius de coronavirus al Bages

En aquests moments hi ha 72 sanitaris de Catsalut en quarantena entre el Bages i el Berguedà

16 de març del 2020
Actualitzat a les 21:29h
CAP Bages, a Manresa
CAP Bages, a Manresa | Catsalut
Fins a 72 professionals de les regió sanitària Bages - Berguedà de Catsalut es troben aïllats i en vigilància aquest dilluns per haver tingut contacte amb persones amb coronavirus o per haver presentat símptomes, segons ha confirmat el propi servei de Salut a NacióManresa. Alguns d'aquests professionals es troben aïllats sota vigilància, en quarantena, a l'espera que presentin algun símptoma, i altres estan en la mateixa situació, però a l'espera del resultat de la prova, ja que tenen desenvolupada la simptomatologia.

D'entre ells, en aquestes darreres hores, dos sanitaris de Catsalut que presta serveis a través dels CAP i d'altres consultes, han donat positiu per coronavirus i s'ha confirmat el seu confinament sota vigilància mèdica. Aquestes dos positius se sumen al que va ingressar diumenge a l'hospital Sant Joan de Déu i el que es va diagnosticar el 4 de març i que segueix tractament domiciliari. Cap d'aquests dos primers casos no és personal sanitari.

Des de Catsalut s'avisa que en les properes hores es poden donar més casos positius entre els sanitaris, però també de negatius, ja que hi ha un gruix important de resultats pendents d'arribar.

Catsalut treballa per reorganitzar les visites i ajornar aquells serveis que no siguin d'urgència, ja que tenir 72 sanitaris en vigilància suposa un esforç majúscul per a la resta de professionals. Per això també fan una crida a la responsabilitat en l'ús dels recursos sanitaris locals.