Els polígons industrials del Bages tenen mancances en telecomunicacions

L'informe destaca que la majoria d'àrees industrials estan massa allunyades dels nuclis urbans

Redacció
11 de desembre del 2009
576_1260556305Estudi_05
576_1260556305Estudi_05

Víctor Marcos i Antoni Bosch durant la presentació de l'informe. Catpress

Un estudi encarregat pel Consell Comarcal del Bages i elaborat per la fundació Catic posa de manifest les mancances que pateixen els polígons d'activitat econòmica de la comarca. L'informe, que ha analitzat dinou àrees industrials d'onze municipis del Bages, destaca les nombroses deficiències en els serveis de telefonia fixa, mòbil i cobertura ADSL. L'estudi "Les TIC com a factor clau per la competitivitat dels polígons d'activitat econòmica i dinamització del mercat de treball" s'emmarca en el projecte Switch i ha rebut finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu.

En la presentació de l'estudi, que ha tingut lloc aquest matí, el conseller de l'Àrea de Desenvolupament del Consell Comarcal, Víctor Marcos, i el cap de projectes del Catic, Antoni Bosch, han remarcat la importància que les empreses ubicades als polígons s'associïn. Aquesta unió d'empresaris ja dóna resultats a la comarca, en concret a Bufalvent.

De cara l'any vinent, l'estudi s'ampliarà als polígons d'activitat econòmica de Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i Sant Salvador de Guardiola.

Fibra òptica
L'informe econòmic posa de manifest que els operadors descarten instal·lar a curt termini la fibra òptica als dinou polígons industrials inclosos a l'estudi. Les empreses només subministrarien aquest servei en cas d'haver-hi alguna companyia amb una necessitat i una despesa de telecomunicacions que faci viable el cost d'accés.

L'estudi proposa accions concretes per a cadascun dels municipis que hi participen i constata que la majoria de polígons estudiats es troben massa lluny dels nuclis urbans i estan poc ocupats, fet que s'accentua amb la crisi actual. També s'ha destacat la manca de professionals especialitzats a la majoria d'empreses que coneguin els avantatges de les tecnologies de la informació i la comunicació. Un fet que sovint els impedeix veure els beneficis en la productivitat que ofereixen aquestes tecnologies. En el document també s'apunta que caldria que tots els municipis tinguessin interlocutors vàlids en matèria TIC per tractar amb els principals operadors.