Aragonès reclama una moratòria en seguretat social, autonòms i IVA durant l'estat d'alarma

El vicepresident demana garantia pública per a préstecs per blindar la liquiditat i l'actuació immediata d'institucions com el Banc Central Europeu

Pere Aragonès i Quim Torra, asseguts davant Pedro Sánchez a la Moncloa.
Pere Aragonès i Quim Torra, asseguts davant Pedro Sánchez a la Moncloa. | ACN
NacióDigital
15 de març del 2020
Mesures econòmiques per mitigar els efectes de la crisi derivada del coronavirus. El vicepresident Pere Aragonès ha reclamat aquest diumenge una "moratòria directa i general" sobre quotes d'autònoms i seguretat social -en aquest cas, sobretot de petites i mitjanes empreses, així com també de l'IVA, mentre duri l'estat d'alarma decretat ahir pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Un estat d'alarma que atorga plenes competències a l'administració central mentre estigui en vigor.

Autònoms, seguretat social i IVA són les mesures més urgents que demana Aragonès, però també n'hi ha d'altres que, segons el parer del conseller d'Economia, caldria aplicar per evitar més contagi en l'economia de l'epidèmia sanitària. Aragonès n'està parlant amb ministres de l’àrea econòmica del govern espanyol i també s'ha posat en contacte amb la banca de Catalunya.

En aquest sentit. reclama fer "a nivell global i a gran escala" el que la Generalitat va anunciar dijous: garantia pública per a préstecs per blindar la "amb suport de les autoritats monetàries i supervisores".