Desajustaments en les ordres del Govern a l'hora de fer tancar comerços a Manresa i a Moià

A primera hora, els Mossos han fet tancar tots els comerços excepte serveis bàsics i, posteriorment, han rectificat

Cotxes mal aparcats per fer la compra a Moià
Cotxes mal aparcats per fer la compra a Moià | Xavier Rius
14 de març del 2020
Actualitzat el 15 de març a la 13:58h
Els Mossos d'Esquadra, que han comptat amb la col·laboració de les respectives policies locals, han viscut un matí de dissabte de confusió per fer acomplir les directrius que arribaven de la Generalitat quant a l'aplicació de les darreres instruccions de divendres sobre el tancament d'establiments, entre comerços, bars i restaurants per precaució amb el coronavirus.

Segons han aclarit a NacióManresa la premsa dels cossos policials, la primera instrucció que han rebut de la Generalitat, a la que ha tingut accés el diari, els instava a tancar tots els comerços que no siguin serveis bàsics i que no estiguin destinats a l'alimentació.

Seguint aquesta indicació, els Mossos d'Esquadra, amb el suport de la Policia Local de Manresa, a la ciutat, han fet tancar comerços de tot tipus, com a mínim a Manresa i a Moià, excepte els indicats. Botigues de roba, estancs, llibreries...

Posteriorment, però, tant a Manresa com a Moià, com que el decret oficial no especifica que cal tancar tots els comerços, han deixat d'ordenar aquests tancaments. Per tant ara se segueix estrictament el decret oficial, que només fa tancar bars i restaurants, centres comercials, gimnasos, locals d'oci i pistes d'esqui, deixant que els comerços convencionals obrin portes.
Arxivat a