Compres abusives, persianes abaixades, carrers deserts i alguna excepció

Manresa viu una estranya posada en escena del primer dia de mesures excepcionals

Cafè Torrent, a la Baixada dels Drets, un dels pocs bars oberts de Manresa
Cafè Torrent, a la Baixada dels Drets, un dels pocs bars oberts de Manresa | Pere Fontanals
14 de març del 2020
Actualitzat a les 12:33h
A l'espera que es confirmi el confinament de tot Catalunya per part del govern Sánchez després que divendres ho proposés Quim Torra, Manresa s'ha llevat aquest dissabte amb els carrers deserts, amb cues en molts establiments, amb molts comerços amb les persianes, i amb tots els bars i restaurants tancats, amb molt poques excepcions.

Les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat aquest divendres, ampliades a última hora del vespre, han fet que l'excepcionalitat s'hagi fet mestressa de la quotidianitat. La cua per comprar pa al forn Montlló del carrer Sant Miquel arribava fins a la plaça Major, els supermercats segueixen amb els prestatges buits des de primera hora, el trànsit, tant de vianants com de cotxes a la mínima expressió i, sobretot, els bars, lloc de trobada, cafè i lectura de diari, amb les persianes baixades, amb alguna excepció.

El decret aprovat obliga tots els bars i restaurants a tancar durant la crisi, però té dues excepcions: els que es troben integrats en centres sanitaris, i els que formen part d'un servei hoteler, però només poden servir als usuaris del servei major.

Aquest és el cas del cafè bar Torrent, a la Baixada dels Drets de Manresa, que es troba integrat en l'hostal la Masia. Aquest dissabte ha obert la persiana com cada dia, però només podrà atendre els clients de l'hostal.

El dia a dia canviarà la percepció de tots plegats amb el que estem acostumats a fer. Així ho ha provocat la irrupció del coronavirus.