coronavirus

El Govern ordena tancar centres comercials i valora ampliar-ho a bars i restaurants

Miquel Buch demana "limitar o evitar" desplaçaments per contenir el coronavirus, i també anuncia la clausura de gimnasos, locals d'oci i pistes d'esquí

per Bernat Surroca, 13 de març de 2020 a les 14:34 |
Un agent aturant un cotxe que vol sortir d'Igualada després de dur material mèdic a l'hospital. Imatge del 13 de març del 2020. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ordenarà en les pròximes hores el cessament d'activitats i tancament d'espais i zones comercials com ara pistes d'esquí, gimnasos, locals d'oci i àrees comercials que no estiguin destinades a l'alimentació i productes de primera necessitat. "L'objectiu és que no es propagui la malaltia i que no es col·lapsi el sistema de salut pública", ha detallat Miquel Buch, i per això cal "limitar al màxim" les relacions humanes. En aquest sentit, ha explicat que el Govern valora també ampliar aquesta mesura a bars i restaurants.

En el mateix sentit, Buch ha demanat "limitar o evitar" qualsevol desplaçament de cara als propers dies, especialment aquest cap de setmana, per evitar la propagació del coronavirus.  "Estem treballant amb l'objectiu d'evitar la propagació. Tot el que sigui quedar-se a casa ajudarà a aquest objectiu", ha dit el conseller. Buch no ha descartat prendre mesures "més dràstiques" en les pròximes hores. "No es descarta cap escenari", ha avisat el conseller. 


El Govern també recomana l'ajornament de trobades, reunions i manifestacions que puguin produir relacions amb altres persones que afavoreixi la propagació del coronavirus. 

"Normalitat", en les primeres hores de confinament


Buch ha explicat que el confinament s'ha fet amb absoluta "normalitat". El centre d'emergències ha fet un seguiment d'aquestes primeres hores i s'han registrat algunes "incidències petites" que s'han anat resolent via ciutadania o via institucions. "S'ha garantit el subministrament d'aliments, higiene i medicació a la conca d'Òdena", ha assegurat Buch. Entre les 21 i les 00 d'ahir hi va haver 765 identificacions de persones que van sortir del perímetre per tal de garantir la traçabilitat en cas de positiu en coronavirus. A la 1.30h hi va haver l'última identificació i des d'aleshores ja no s'ha permès sortir de la zona confinada. 

"Era una operació que no s'havia fet mai i la normalitat ha estat la tònica durant aquestes hores. No hi ha hagut cap incident greu", ha dit Buch, que ha volgut agrair a la població confinada la seva col·laboració.

 

Participació