Ni aigua beneïda, ni donar-se la pau: les mesures del Bisbat per evitar el coronavirus

Als casaments, batejos i casaments no s'hi farà missa

Osona.com
13 de març del 2020
El Bisbat de Vic ha emès un comunicat per detallar les normes que cal seguir davant la pandèmia del coronavirus. Seguint les mesures del govern de la Generalitat, les indicacions són, per exemple, no superar un terç de l'aforament i celebrar les misses a la nau central o en un espai més gran.

Per reduir riscos, els enterraments, batejos i casaments se celebraran sense missa. També es demana suprimir el ritu de la pau o, si es fa, evitar el contacte físic; retirar l'aigua beneïda de les piles; i rentar-se les mans abans de repartir la comunió.

També s'insisteix a tenir cura de la neteja dels espais i objectes dedicats al culte, i alhora no tenir contacte físic amb les imatges religioses: "Seran substituïts per altres com la inclinació o la reverència".

A les persones d'edat avançada i altra població de risc, se'ls recomana la màxima prudència i no assistir a l'Eucaristia.

D'altra banda, se suspenen les activitats pastorals amb infants i joves, com catequesi o esplais, i també reunions, que no siguin estrictament necessàries. En aquest sentit, per la "necessària coordinació en els arxiprestats", es prioritza l'ús telefònic o d'internet.

"Intensificar la pregària i la caritat"

A més d'aquestes normes, des del Bisbat de Vic encoratgen "a viure amb actituds cristianes aquesta prova". Per això, apunten que "és moment d'intensificar la pregària confiada en Déu": "Hem de pregar pels malalts i les seves famílies, pels professionals de la salut i per les autoritats civils". També, "és moment per intensificar la caritat", afegeixen.
 

Llegeix tot el comunicat