Fem Poble lamenta que el Pla de Joventut de Sallent s'ha redactat «d'esquena» als joves

La candidatura municipalista remarca que en la mateixa diagnosi ja es reconeix que "ha estat un fracàs"

Ple de Sallent del mes de març
Ple de Sallent del mes de març | Fem Poble
Redacció
12 de març del 2020
Actualitzat a les 16:23h
L'Ajuntament de Sallent ha aprovat el nou Pla Local de Joventut amb els vots a favor de l'equip de govern (ERC), les abstencions de Junts per Sallent i els vots en contra de Fem Poble. Un pla que s'allargarà fins el 2024 però que s'ha elaborat a partir de "dades desactualitzades, poca participació i amb grans propostes i intencions que no se sap com s'executaran", segons el regidor Guillem Cabra. De fet, el propi Pla Local de Joventut reconeix en la seva diagnosi que "ha estat un fracàs participatiu". Per això, Cabra ha remarcat que en un municipi tan envellit com Sallent, "és un repte que els joves se sentin integrats i part activa del municipi". Per això, la candidatura municipalista ha assegurat que el document neix "coix" i que la metodologia "invalida tot el pla".

Un dels motius és que el pla que s'ha aprovat es basa en un diagnòstic fet per la Diputació de Barcelona el 2018 i que utilitza dades desactualitzades del 2011, 2015 i 2017. El document també es basa en entrevistes i trobades que, segons indica la pròpia diagnosi, són "un fracàs participatiu". Concretament s'han elaborat cinc entrevistes en profunditat, una trobada de joves amb poca assistència, un concurs d'Instagram sense participació i 40 enquestes a veïns d'entre 15 i 55 anys, totes fetes un dissabte al migdia entre les 12 i les 15h. Fem Poble, doncs, ha remarcat que, tal i com van mostrar els mateixos participants al Pla, es va fer "una carta als reis sense reflexió". 

Guillem Cabra també ha explicat que moltes de les propostes que inclou el Pla Local de Joventut "ja s'estan duent a terme". O altres, com la ubicació del punt d'informació juvenil, la Turbina, a la Sala Contramestres, vénen del govern anterior. Una de les novetats, el consell de joves i adolescents genera dubtes a Fem Poble. La formació ha demanat que "no s'institucionalitzi, com amb el Consell d'Infants, i que sigui assembleari perquè tots els joves s'hi sentin representats".