Vandalisme

Destrossen l'escultura de la dona del projecte MUR que s'havia instal·lat vora els jutjats

L'obra, d'Aïda Gómez, es va fer coincidint amb el Dia de la Dona només ha durat una setmana

per Pere Fontanals, Manresa | 10 de març de 2020 a les 12:23 |
Escultura sencera i destrossada | CFV / Gerta Mora
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Uns desconeguts han destrossat l'escultura del projecte MUR que amb el suport del Comitè Feminista de Vaga es va instal·lar el passat 3 de març al carrer Arbonés, molt a prop dels jutjats de Manresa en commemoració del Dia Internacional de la Dona.

L'obra, d'Aida Gómez, qua constava d'un peu amb una inscripció i la figura d'una dona jove, ha aparegut aquest dimarts destrossada, amb només el peu i la figura humana arrencada de lloc. L'estàtua, doncs, no ha aguantat ni una setmana en el seu lloc. Els Mossos van trobar l'escultura arrencada una metres lluny del seu lloc d'exposició.


Aïda Gómez va fer una escultura que volia ser un monument del futur i que condemna les actuals sentències per agressions sexuals, així com també representa una empenta de valor i coratge per totes les dones. La mida de l'escultura vol indicar el nostre estat actual. Segons l'artista, aquest monument requereix de cures i educació per poder créixer, i creu que "el futur, els nostres successors miraran enrere i s'escandalitzaran amb aquestes condemnes injustes, així com nosaltres ens escandalitzem al veure que l'esclavitud estava emparada per la llei".

 

Participació