Ajornada l'Escola de Salut de Sant Vicenç de Castellet per millorar la salut de les persones grans del municipi

És una iniciativa de l'Equip d'Atenció Primària, en col·laboració amb l'esplai Gent Gran Fundació "La Caixa"

Redacció
10 de març del 2020
Actualitzat a les 15:28h
Última Hora: l'Escola queda ajornada seguint la resolució del Departament de Salut per a la prevenció i control del coronavirus SAR-CoV-2.

Amb el nom Un somriure a la vida, s'estrena la primera edició de l'Escola de Salut de Sant Vicenç de Castellet. És una iniciativa de l'Equip d'Atenció Primària, en col·laboració amb l'esplai Gent Gran Fundació "la Caixa", que té l'objectiu de treballar amb el col·lectiu de persones grans diversos temes relacionats amb la salut i el benestar.

Les sessions -setze, en aquesta primera edició- seran els dimecres de 10 a 11.30 h del matí a l'esplai. Començaran el dia 11 de març i s'hi tractaran els temes següents: Gestió del dolor, cuida't els peus, salut en xarxa, urgències domèstiques, herbes per a la salut, la sexualitat no caduca, parlem de l'insomni, salut bucodental, com podem seguir una alimentació saludable? què fem amb les emocions? escoltar música per recordar, cal medicalitzar-ho tot? menús saludables per a l'estiu, ve la calor! cuidem l'òrgan més extens del cos, i una experiència diferent.

Les sessions seran conduïdes per professionals sanitaris, amb la col·laboració de l'Ajuntament i diverses entitats del municipi. L'objectiu d'aquesta intervenció és millorar l'estat de salut percebut per les persones més grans de 65 anys (que es va analitzar en el Pla de Salut de Sant Vicenç de Castellet); i, alhora, millorar els coneixements i les habilitats en salut de les persones que hi participen i augmentar el suport social i les relacions personals entre elles.