Monistrol de Calders homenatja tres dones i els dedica tres carrers

Es tracta de la Conxita Capsada, metgessa entre 1980 i 2015, la Roser Ribera, infermera entre 1978 i 2015, i la Conxita Forcada, mestra entre 1982 i 2010

Les tres dones treballadors homenatjades a Monistrol de Calders
Les tres dones treballadors homenatjades a Monistrol de Calders | AjMdC
Redacció
09 de març del 2020
Actualitzat a la 13:38h
En el marc dels actes reivindicatius amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, l'Ajuntament ha homenatjat la trajectòria professional de tres dones que han estat exemple al municipi pel que fa a la seva vocació en l'exercici dels serveis públics que hi duien a terme. Es tracta de la Conxita Capsada, metgessa entre 1980 i 2015, la Roser Ribera, infermera entre 1978 i 2015 i la Conxita Forcada, mestra entre 1982 i 2010.

L'acte va tenir un caràcter molt emotiu, doncs va comptar amb la presència i participació de les tres homenatjades. A través d'elles i tal com es va reflectir en els seus parlaments davant d'un nombrós públic, s'ha volgut reivindicar el paper d'aquelles dones que van obrir camí en un moment on moltes professions tenien un caràcter autoritari i poc humà com a conseqüència de la seva masculinització.

Davant l'anomalia que representa que el carrers dedicats a dones siguin escassos arreu i que en particular, a Monistrol de Calders no n'hi hagués cap, en el darrer ple municipal es va aprovar posar els seus noms a tres carrers on actualment s'hi ubiquen els serveis relacionats amb les tasques que havien desenvolupat. Aquest diumenge 8 de març, durant l'acte d'homenatge, es van descobrir les plaques que porten els seus noms.