Els Carlins torna a obrir el bar amb una proposta radical de cultura i gastronomia de barri

L'empresari de la restauració Damià Giménez (El Vermell, L'Englantina) és el nou propietari del bar de l'equipament

Redacció
09 de març del 2020
Actualitzat a les 12:12h
Aquest dijous 12 de març a les 20h tindrà lloc la inauguració de la nova proposta al bar d'Els Carlins. L'empresari de la restauració Damià Giménez (El Vermell, L'Englantina) és el nou propietari del bar de l'equipament. Molt implicat en el sector de la restauració al Centre Històric i sempre combinant gastronomia de qualitat, cultura i llocs amb encant, enceta aquesta vegada una proposta amb el lema "bohèmia radical i gastronomia de barri" en aliança amb la cooperativa de cultura transformadora Cultura del Bé Comú.

El projecte, amb una proposta radicalment cultural, reformula la tradició i història del lloc en clau post-moderna i amb una proposta gastronòmica basada en cuina de pintxos. Abandera la voluntat de “posar del revés” de forma creativa i irònica l'origen carlí del local per convertir-lo en un projecte de ‘conservadors del sagrat ordre de la cultura, la diversió profunda i la panxa plena', com es cita al manifest publicat a les xarxes socials (instagram @elscarlins_bar)

Amb aquesta nova obertura, l'equipament privat d'Els Carlins recupera l'espai del bar com a punt de trobada de la seva activitat teatral i associativa, a la vegada que creix en el seu camí de convertir l'espai en un referent del Centre Històric.

Programació

El primer mes de programació serà prolífica, amb 8 propostes al bar (algunes d'elles en col·laboració amb el circuit TARIMA) a més de 4 propostes que tindran lloc a la Sala, programades pel circuit MAM, el Vermell Jazz o l'Ateneu la Sèquia. Durant aquestes funcions, el bar estarà obert, retornant així el punt de trobada a l'equipament.
Aquesta vocació d'espai d'acollida de propostes culturals amb arrels en l'entorn és una de les característiques de l'espai Els Carlins, tant del bar com de la sala, que es fa especialment patent en l'arrencada del local.

Noms destacats com Marco Mezquida amb els M.A.P (programats pel circuit MAM), Carles Cases i Sveta Tovstukha (programats pel Vermell Jazz), Ovidi5 (en la celebració del desè aniversari de l'Ateneu la Sèquia), la monologuista i periodista Ana Polo amb Oye Sherman, els emergents Valentina and The Electric Post o el grup creat a Berlin, Habla de mí en presente, passaran per Els Carlins aquest mes de març, ja sigui per la sala o el bar.

Les claus de la proposta

Pintxo-pote de postres: Els dijous Els Carlins oferirà una proposta de pintxo dolç maridat amb vins dolços i ratafia, dins el circuit gastronòmic del pintxo-pote, promogut per L'Antic.

Horaris: L'horari d'obertura serà de 18h a tancar els dijous, divendres i dissabtes a més dels dies en que hi hagi funció o programació al bar o a la sala.

Fórmula carlina: Activitat cultural radical, gastronomia de barri i diversió profunda en un espai ple d'història i encant: la fórmula que trobareu a Els Carlins.

- Programació fins al 5 d'abril