El passat i el present del grup Trumlaires es reunirà per homenatjar el músic balsarenyenc Joan García

Amb la voluntat de fer realitat un dels somnis del bateria de la banda (afectat per un ictus des de fa més d'un any), totes les persones que en algun moment van formar part de la formació protagonitzaran dos concerts al Bages durant el darrer cap de setmana de març

NacióManresa
09 de març del 2020
Actualitzat a les 11:20h
El passat i el present del grup Trumlaires es reunirà per homenatjar el músic balsarenyenc Joan García
El passat i el present del grup Trumlaires es reunirà per homenatjar el músic balsarenyenc Joan García | Jaume Vilà
A punt de celebrar els seus cinquanta anys de vida artística, Els Trumlaires faran dos concerts d'homenatge dedicats al qui ha estat el bateria del grup durant tres dècades, Joan García "Juanillo", afectat per un accident vascular cerebral des de fa un any i mig. Ambdós recitals, que reuniran components i ex-components de la banda, responen al desig que Joan García havia formulat, reiteradament, abans de patir l'ictus: volia que es fes un retrobament de totes les persones que al llarg dels darrers cinquanta anys hagessin format part dels Trumlaires.

Amb aquesta premissa, doncs, s'oferiran dos concerts, un a la Sala del Sindicat de Balsareny, poble natal de "Juanillo", i l'altre al Casal Sant Genís de Navàs, que tindran lloc el dissabte 28 de març a dos quarts de vuit del vespre i el diumenge dia 29 a dos quarts de set de la tarda, respectivament. Els ajuntaments de totes dues poblacions han aplaudit i donat suport a la iniciativa. 

Al llarg d'aquestes cinc dècades, han passat, per la formació, una vintena de persones, de les quals dotze participaran a l'homenatge. De la formació inicial només en resten dos dels fundadors, Martí Parcerisa i Josep Maria Guilà.

Fidels al seu ADN, Els Trumlaires faran un espectacle musical "ple d'humor, ironia i molta conya", asseguren ells mateixos, tot afegint que el programa del concert estarà farcit amb una vintena de cançons i repassarà els temes estrella del grup.

Els Trumlaires van néixer a principis dels anys setanta a l'Ametlla de Merola. Van enregistrar el seu primer treball discogràfic l'any 1976 sota el segell CBS, i al llarg de la seva trajectòria n'han editat tres més. Amb més o menys intensitat, han anat actuant de cara al públic, bo i participant en diversitat d'esdeveniments.