La manifestació del 8-M a Manresa aplega més de 5.000 persones

La marxa ha transcorregut amb normalitat i ha finalitzat amb una "performance" feminista

La manifestació al seu pas pel carrer del Born
La manifestació al seu pas pel carrer del Born | Pere Fontanals
08 de març del 2020
Actualitzat el 09 de març a la 13:39h
"De què va la protesta?". "Del Dia de la Dona". "Pfff, el que faltava!". Aquesta conversa casual a la vora de la Ben Plantada just abans de l'inici de la manifestació organitzada pel Comitè Feminista de Vaga pel Dia Internacional de la Dona mostra com de necessària és encara la mobilització.

Més de 5.000 persones s'han mobilitzat aquest diumenge a Manresa per commemorar el 8 de Març amb una manifestació que ha anat des de la Ben Plantada fins a la plaça Major per un tram de passeig Pere, Guimerà, Born i Sant Miquel. Segons l'organització han estat 7.000 manifestants i segons la Policia Local, 3.000. La manifestació ha aplegat manifestants de tota la comarca. Fins i tot alguns municipis han organitzat excursions conjuntes des dels propis ajuntaments.


La manifestació ha transcorregut sense cap mena d'incident, tot i que els Mossos d'Esquadra han encapsulat la comissaria de la Policia Nacional en record dels incidents de l'any passat i, inicialment, ha tallat tots els carrers que li donaven accés. El primer, el carrer del Primer de Maig on les organitzadores han convençut la policia que hi volien passar, però que no farien cap acció contra el cos policial espanyol.

També a la plana de l'Om els antidisturbis han col·locat les furgonetes tallant l'accés al carrer Alfons XII per evitar que la manifestació baixés cap als jutjats. Tot i així, la marxa ha seguit el seu camí, en un punt i l'altre, sense fer cap intenció d'anar a la comissaria o als jutjats.


Un cop a la plaça Major, el Comitè Feminista de Vaga ha organitzat una performance en que les dones carregaven pesades caixes amb tots els càrrecs que els toca suportar per raó de gènere. De nou les flames, han estat l'element depurador i han convertit les caixes en cendra davant l'alegria de tots els concentrats.