El BAXI Manresa ensopega davant un Betis més resolutiu (74-84)

El Batis ha sabut aprofitar millor les seves oportunitats
El Batis ha sabut aprofitar millor les seves oportunitats | J. Alberch
07 de març del 2020
Actualitzat el 08 de març a les 11:32h
El BAXI Manresa ha caigut contra el Betis en un partit important. La situació no és ni molts menys dramàtica però els bagencs han perdut l'ocasió de despenjar un rival directe en l'objectiu de la permanència. Només David Kravish i Luke Nelson han ofert bons minuts de joc que han il·lusionat al Nou Congost. Però al davant hi havia un Eric Green que ha estat un malson. I no només Green, AJ Slaughter, Shayne Wittington i Jerome Jordan també han fet mal en diversos moments.

Aleksander Cvetkovic, Luke Nelson, Juan Pablo Vaulet, William Magarity i David Kravish han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. Pel Coosur Betis han sortit AJ Slaughter, Eric Green, Pablo Almazán, Shayne Wittington i Mamadou Niang. Els dos equips han sortit amb el tir poc afinat. Els locals prenien la capdavantera però els visitants eren capaços d'igualar. Slaughter absorbia bona part del joc visitant. En part ajudat per la permissivitat amb el seu ús dels colzes. Pel cantó manresà era Kravish que liderava l'atac. El nord-americà ha sumat set punts només al primer quart. Wittington el superava i convertia en vuit imposant-se amb facilitat Magarity (12-12, minut 10).

Pere Tomàs ha sumat tres punts que feien aixecar el Nou Congost. Nacho Martín ha replicat. I Cvetkovic sumava el tercer triple en tres atacs seguits. La ratxa des de la línia del 6,75 s'ha aturat aquí. Això ho ha aprofitat el Betis aconseguir el que fins llavors ha estat la màxima renda per a qualsevol dels dos equips (20-24, minut 15) amb un Green que ha començat a escalfar el canell. El BAXI Manresa no es deixava anar. Amb esforç aconseguia capgirar el marcador en uns avantatges que no duraven massa. Kravish hi posava espectacle amb una esmaixada a la cara de Martín. La darrera remuntada de la primera part ha estat la cabdal perquè els manresans arribessin al descans amb avantatge (37-35, minut 20).

La segona part ha començat amb més brillantor de cara a cistella. Els dos equips anotaven amb més facilitat. Amb petites rendes pel BAXI Manresa, primerament. I pels andalusos, després. Un parcial de 0-9 significava el primer moment crític per als locals. Però no la rendició. Primer Nelson, de tres, i posteriorment Báez, amb un 2+1, deixaven el partit en un puny. L'anglès ha assumit pes en atac però també ha comès errades innocents en defensa. Cinc punts seguits de Borg permetien el Betis dominar a manca de deu minuts i obligaven al BAXI Manresa a una nova remuntada (54-59, minut 30).

Jou ha empatat en menys d'un minut. Slaughter retornava el partit a la situació del minut 30. Gràcies a la seva qualitat i novament la permissivitat en algunes de les seves accions. Wittington i Green ho complicaven encara més en uns moments en què el Nou Congost començava a estar crispat. Green cometia una antiesportiva que els àrbitres ratificaven després que Curro Segura en demanés la revisió. Dulkys només ha aprofitat un tir lliure. El lituà no ha tingut un dia massa encertat (60-71, minut 36). Més inspirat estava Nelson. Quatre punts seguits de l'escorta eren el darrer intent d'aconseguir el miracle. No ha estat suficient. Una antiesportiva favorable a Green i un nou triple Wittington han dictat sentència. Els dos triples finals de Báez només han servit per maquillar el marcador final (74-84).

Incidències: Antonio Conde, Sergio Samuel i Vicente Martínez Silla han estat els àrbitres del partit. El BAXI Manresa ha homenatjat a l'equip femení manresà de finals dels 80 i principis dels 90 en el marc del 8-M a la mitja part.