Adam Majó publica el seu primer llibre, «Set de mal», sobre el feixisme al segle XXI

El manresà resident a Berga és actualment el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat i va ser regidor de la CUP dos mandats a Manresa

Adam Majó
Adam Majó | Arxiu particular
Redacció
07 de març del 2020
Actualitzat a les 18:32h
El manresà Adam Majó s'ha estrenat en el món literari amb la publicació del seu primer llibre, Set de mal (Pagès Editors). En el llibre, Majó, que actualment és el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, desxifra el feixisme actual des de la seva experiència com a històric militant de l'esquerra independentista, però també des de l'òptica del seu dia a dia actual.

Podem parlar de feixisme, avui dia? Set de mal demostra que sí, que el feixisme existeix, que viu entre nosaltres i que, per molt bé que es disfressi, reconèixer- lo, i derrotar-lo, és possible. En aquest segle XXI el vell feixisme reinventat demostra, un cop més, la seva extraordinària habilitat per adaptar-se a cada context social i per assumir totes les contradiccions, les pròpies i les dels altres.

Aquest eclecticisme, però, no és nou sinó consubstancial a tots els feixismes, també als de la primera meitat del segle XX que, rere una posada en escena i un discurs contundents, combinaven sense complexos conservadorisme i revolució, paganisme i ultracatolicisme, modernitat i tradicionalisme, elitisme i populisme. Però, si el feixisme no presenta un corpus teòric únic, aleshores quins són els valors o idees de fons que ens permeten identificar-lo en els nous nacionalpopulismes, en la vella extrema dreta, en els grups ultres juvenils o en els insuportables comentaris del cunyat de torn? Set de mal intenta respondre a aquestes preguntes i descriu com és el feixisme del segle XXI.

Adam Majó Garriga, nascut a Manresa l'any 1968, viu a Berga i és pare d'un nen i una nena. Llicenciat en Filologia Alemanya i màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals, tot a la Universitat de Barcelona, actualment és el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat i col·labora habitualment amb el diari Regió7, Llibertat.cat i NacióDigital. Ha militat trenta anys a l'independentisme d'esquerres, es va declarar insubmís al servei militar i fou regidor municipal per la CUP a Manresa, a l'oposició, durant dues legislatures. Ha treballat a l'hostaleria, la docència, la traducció i la gestió pública, com a comissionat per al Centre Històric de l'Ajuntament de Manresa.