Manresa En Comú demana a l'Ajuntament que reguli el trànsit de patinets elèctrics

Considera que "es pot dur a terme de seguida, ja que no està limitada per la necessitat de disposar de dotació pressupostària"

Patinet elèctric
Patinet elèctric | ACN
Redacció
07 de març del 2020
Actualitzat a les 16:08h
Davant la situació que genera l'increment d'ús de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, Manresa en Comú demana a l'Ajuntament que acceleri la regulació d'aquests vehicles a la via pública, tant per la seguretat dels seus propis usuaris com per la dels vianants.

Manresa En Comú considera que els VMP, així com també les bicicletes, són útils i necessaris per al desplaçament dins de la ciutat, i la seva proliferació implicarà una millora ecològica important, al substituir part de la circulació de cotxes. També creu que poden ser un bon complement del transport públic de cara a pacificar el trànsit de la ciutat.

Per això, els comuns incideixen en la necessitat que l'Ajuntament adapti en el segon trimestre d'enguany l'ordenança de circulació i mobilitat a l'existència dels VMP, mesura que "es pot dur a terme de seguida, ja que no està limitada per la necessitat de disposar de dotació pressupostària".

Manresa En Comú també considera necessari que des de l'Ajuntament s’impulsi una campanya informativa adreçada als usuaris d'aquests vehicles i a la ciutadania en general explicant les condicions en què han de circular, els seus drets i obligacions, de cara a que puguin conviure sense problemes amb els vianants i amb la resta de vehicles.

Caldria, també, que es planifiqui i es dugui a terme gradualment la generalització a Manresa de carrils bici i voreres bici on també puguin conviure els VMP amb seguretat i eficiència en aquells carrers on sigui adient per amplada i volum de trànsit.