Presó

Joan BonaNit deixarà de fer la salutació als presos entre setmana per l'aplicació del 100.2

Després de 468 nits dient "bona nit" als presos polítics de Lledoners, el jove manresà mantindrà el seu "bona nit" els dissabtes, diumenges i festius

per Redacció , 7 de març de 2020 a les 14:14 |
Joan Bonanit,el jove de Manresa que cada vespre saluda els presos polítics des de l'exterior de Lledoners | Albert Alemany
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de 468 nits dient "bona nit" als presos polítics del Centre Penitenciari de Lledoners, 212 nits la primera etapa fins al seu trasllat a Madrid i 256 aquesta segona etapa des del seu retorn, a partir d'aquest dissabte Joan BonaNit encara canvis per adaptar-se a la nova realitat que suposa l'aplicació del 100.2, en què tots els presos polítics surten de la presó durant la setmana per a treballar.

Així, doncs, a partit d'aquest cap de setmana, en Joan BonaNit només farà la tradicional salutació als presos els dissabtes, diumenges i festius a 2/4 de 9 del vespre. Segons ha explicat el propi Joan, "l'acció del bona nit és una acció de suport i acompanyament i el fet que durant el dia no siguin a la presó fa que la salutació perdi el seu objectiu principal". Per aquest motiu, el "bona nit" només es farà els dies que no puguin sortir de la presó per a desenvolupar les seves tasques diàries.


El Joan BonaNit explica que aquesta ha estat una decisió "presa i consensuada amb alguns dels set presos polítics de Lledoners".

 

Participació