La Festa de Sant Antoni arribarà diumenge Sant Vicenç potenciant la mostra de carruatges antics

Els Tres Tombs, una celebració amb més de 100 anys de tradició, oferirà la cercavila popular al migdia

La Festa de Sant Antoni arribarà diumenge Sant Vicenç potenciant la mostra de carruatges antics
La Festa de Sant Antoni arribarà diumenge Sant Vicenç potenciant la mostra de carruatges antics | Associació Cultural de Carreters i Cansaladers de SVC
NacióManresa
06 de març del 2020
Actualitzat a les 12:00h
L'Associació de Carreters i Cansaladers i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet estan ultimant els darrers detalls de la Festa de Sant Antoni, que se celebrarà aquest diumenge, 6 de març. La festa, que té més de 100 anys d'història, amplia aquest any com a novetat la mostra de carruatges d'oficis antics del municipi. El públic podrà veure, doncs, un bon nombre d'antics carruatges d'oficis com el de carnisser o bé d'escombriaire que antigament utilitzaven els carros al poble.

Els Tres Tombs oferiran activitats des de primera hora del matí, moment en el qual es durà a terme la despertada amb coets, la passejada musical i l'esmorzar a l'esplanada de la Renfe. També, i com ja és tradició, a tres quarts de dotze del migdia tindrà lloc, davant l'església parroquial, la benedicció dels cavalls, les cavalleries participants i la resta d'animals. Tot seguit, es procedirà a la cercavila, que recorrerà els carrers principals de Sant Vicenç. La festa continuarà, a partir de les sis de la tarda, a Cal Soler amb el gran ball de Sant Antoni que amenitzarà el conjunt Xanadú.

Seguretat d'animals i persones

L'Associació de Carreters i Cansaladers i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet compleixen un any més el Reglament i Protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs a través del qual s'assegura que cap animal pateix durant el recorregut i es vetllarà també per la seguretat del públic assistent.

En aquest sentit, hi haurà un veterinari; s'establiran punts d'avituallament pels animals, i hi haurà persones de l'organització vetllant en tot moment pel bon funcionament de la cercavila.