Joves del programa de Noves Oportunitats d'Ampans fotografien dones referents a les seves vides

L'exposició "Reflexes en femení" es pot veure des d'aquest divendres a la Biblioteca de l'Ateneu Les Bases de Manresa

Exposició d'Ampans a l'Ateneu les Bases
Exposició d'Ampans a l'Ateneu les Bases | Ampans
Redacció
06 de març del 2020
Actualitzat a les 10:23h
Aquesta setmana s'ha presentat l'exposició de fotografies Reflexes en femení, una iniciativa del Centre de Noves Oportunitats d'Ampans que vol fer un reconeixement a les dones del seu entorn més proper. L'exposició es podrà veure fins al 16 de març a la Biblioteca de l'Ateneu Les Bases.

Es tracta d'una col·lecció de 29 fotografies fetes pels joves del Centre de Noves Oportunitats, acompanyades d'un petit text on expliquen perquè han escollit aquesta referent dona a qui admiren. L'exposició forma part del projecte Start Girls, que té l'objectiu d'apoderar les dones i fer-les més visibles, i de la campanya #ÉsElla, impulsada per Ampans amb motiu de la Setmana de la Dona. El projecte Start Girls contempla també la dinamització de l'eina Tabú, tu tries què t'hi jugues!, tallers d'autodefensa personal i la xerrada d'una dona emprenedora, Judit Torrebadella, que explicarà als joves els seus reptes a nivell professional.

En el decurs de l'acte de presentació, dues joves del Centre de Noves Oportunitats han explicat la seva experiència al participar de l'exposició i han assegurat que  s'han triat a elles mateixes com a referents perquè han passat moltes coses però han arribat fins aquí. També ha intervingut l'àvia d'un jove, que ha estat escollida com la seva referent.

La regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, ha tancat l'acte fent un elogi al treball de gènere dut a terme pel Centre de Noves Oportunitats i assegurant que s'ha avançat molt però encara queda molt camí per recórrer. A la presentació també hi ha assistit el president d'Ampans, Sebastià Catllà, i la directora del Centre de Noves Oportunitats, Ada Colomer.

Sobre les Noves Oportunitats

El Centre de Noves Oportunitats, gestionat per Ampans i Intermèdia, es troba dins el pla d'actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). És un programa que s'adreça a joves d'entre 16 i 24 anys que no treballen i han abandonat els estudis amb l'objectiu que recuperin les ganes d'aprendre i retornin al sistema educatiu o bé es formin i trobin una feina. El programa, amb 10 punts d'actuació a la Catalunya central, ofereix orientació, formació, acompanyament i intermediació i es caracteritza per tenir itineraris de fins a 2 anys, per desenvolupar el projecte professional i personal dels joves.

La segona edició del programa, engegat l'any 2018, ha acompanyat 466 joves i ha aconseguit 60 insercions laborals, 49 retorns al sistema educatiu, 110 convenis de pràctiques i 6 projectes comunitaris d'impacte. En total s'han contactat amb un total de 252 empreses, 171 de les quals han col·laborat activament en el programa.
Arxivat a