La PAHC atura el sisè desnonament d'una família, però el jutjat posa una data oberta per al següent

La família afectada és un matrimoni amb tres filles menors i la dona embarassada

Membres de la PAHC davant del domicili de la família d'Abderrahman Latrach
Membres de la PAHC davant del domicili de la família d'Abderrahman Latrach | PAHC
04 de març del 2020
Actualitzat a les 14:42h
Una quarantena d'activistes de la PAHC Bages han aturat aquest dimecres el sisè intent de desnonament de la família d'Abderrahman Latrach que té tres filles menors d'edat i la dona embarassada, al carrer Barcelona de Manresa. Per contra, el jutjat ha dictat una nove ordre de desnonament, però en aquest cas, amb data oberta a partir de dilluns. Això significa que qualsevol dia a qualsevol hora es pot presentar la policia al seu domicili i executar l'alçament.

Davant d'aquest fet, la PAHC ha denunciat la "il·legalitat" de la mesura i fins i tot s'ha dirigit als jutjats per  intentar canviar-la sense èxit. Els activistes avisen que la dona del matrimoni està embarassada i que "qualsevol actuació policial violenta pot ser nefasta per al seu procés".

Després de tres desnonaments (un dels quals, en principi, "improrrogable") aturats gràcies a l'acció de la PAHC, el quart que va arribar tenia un termini obert d'execució, que volia dir que en qualsevol moment i a qualsevol hora, la família podia ser desallotjada de l'edifici. Després de diverses accions protagonitzades per la plataforma (una de les quals va consistir en entrar un escrit als Jutjats de Manresa perquè s'anul·lés l'ordre d'alçament i s'apliqués el nou decret 17/2019 de 23 de desembre de mesures urgents per a millorar l'accés a l'habitatge), es va aconseguir paralitzar el desnonament amb data oberta d'execució. No obstant, però, se'n va concertar una de concreta, que també es va aturar el passat 5 de febrer, al matí.

Abderrahman Latrach, la seva esposa i les seves tres filles es troben a la Taula d'Emergència Social de l'Ajuntament i se'ls ha adjudicat un habitatge, tot i que encara no tenen data per a entrar-hi. Des de la PAHC, entenen que els motius pels quals es vol fer efectiu el desnonament rauen en l'especulació -el propietari ha admès que vol dedicar-lo a pisos universitaris- i no pas per cap impagament, ja que la família ha anat pagant tots els lloguers mentre ha tingut contracte.