Es confirma a Manresa el primer cas de coronavirus de la Catalunya Central

Es tracta d'un home de 47 anys que es va infectar com a contacte d'un positiu de València i que rep assistència domiciliària

Els casos confirmats fins ara són tots lleus
Els casos confirmats fins ara són tots lleus | Els casos confirmats fins ara són tots lleus
NacióDigital
04 de març del 2020
Actualitzat a les 14:09h
Un home de 47 de Manresa que es va infectar com a contacte d'un positiu de València, és el primer cas de coronavirus a la Catalunya Central, segons ha informat el departament de Salut. L'home va trucar al 061 i a partir d'aquí es va activar tot el protocol de seguiment de la malaltia. L'home es troba a casa seva seguint assistència domiciliària.

Ja hi ha 24 casos de coronavirus a Catalunya, després que aquest dimecres al matí el departament de Salut hagi confirmat sis nous positius. En tots aquesta casos s'ha pogut trobar l'origen del contagi, com també succeeix en els 18 previs.

A banda del manresà, els nous positius són una dona de 23 anys de Barcelona que va anar de vacances a Milà; una dona de 53 i un home de 52, tots de Girona, que són contactes de casos confirmats prèviament; un home de 39 anys que viu a Barcelona i va estar a Bèrgam i Milà, i un home de 40, de Barcelona, i que va viatjar a Milà. Alguns d'aquests pacients estan rebent atenció assistencial d’hospitalització domiciliària.

A més d'aquests 24 casos d'infecció confirmada per Covid-19, a Catalunya hi ha 410 persones aïllades, per haver mantingut contacte amb algun dels infectats. Així ho ha confirmat aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha explicat al Parlament que totes elles estan "identificades, aïllades i en seguiment". També ha remarcat que els positius confirmats tenen símptomes lleus de la malaltia o no en tenen cap.

Aquest dimarts es va saber que ja hi ha un mort per coronavirus a l'Estat: una segona anàlisi feta a un home, de 69 anys que va morir el passat 13 de febrer a l'Hospital Arnau de Vilanova de València a causa d'una pneumònia greu d'origen desconegut. Les noves proves han detectat el Covid-19, que li hauria provocat la letal malaltia, en el seu organisme.