Art

Quatre maquetes tallades en fusta per Heliodoro Martín entren a formar part del fons del Museu de Manresa

Les maquetes corresponen als edificis de l'Ajuntament de Manresa, La Seu i la Cova i la catedral de Burgos, d'on era originari l'artista

per Redacció, 4 de març de 2020 a les 12:48 |
Signatura del conveni amb una de les maquetes, a la taula, d'Heliodoro Martín | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat dimecres 26 de febrer es va signar el contracte de donació entre l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent,  i Maria Juana Delgado Garcia, vídua d'Heliodoro Martín Martínez, pel qual la propietària de les obres en fa lliurament a l'Ajuntament de Manresa i en benefici de la ciutat i per a la preservació i difusió d'aquestes peces. L'acte de signatura va comptar amb l'assistència de la regidora de Cultura, Anna Crespo; i d'una familiar de l'artista.

Es tracta de quatre maquetes tallades en fusta per Heliodoro Martín Martínez que representen els monuments manresans de la Seu, la Cova i la Casa Consistorial i la catedral de Burgos.


Heliodoro Martín Martínez va néixer a Agés, Burgos, el 1925 i el 2017 va morir a Manresa, on vivia des de 1947. Consta a la base de dades d'artistes del Bages del Museu de Manresa com a autor de diversos treballs de fusta tallada i se'n troba referència a l'obra de Joan Vilarói Llach, Art a Manresa (segles XIX i XX), publicat l'abril de 1983. La vídua fa la donació de les obres per satisfer la voluntat de l'artista.

Les quatre maquetes objecte de donació són peces d'interès per a l'acreixement del patrimoni de la ciutat. I és voluntat de l'Ajuntament de Manresa d'afavorir la preservació i la difusió del patrimoni artístic relatiu a la ciutat sempre en estreta col·laboració amb el Museu de Manresa i amb la resta d'institucions que preserven el patrimoni cultural de la ciutat. Per això, les maquetes seran dipositades al Museu de Manresa i per donar el màxim de visibilitat a les obres, les de la Cova i la Seu seran cedides per a que siguin exposades en aquests conjunts monumentals.


Donacions com aquesta contribueixen a enriquir el patrimoni cultural i artístic de la ciutat.

 

Participació